مسابقه بزرگ حدیث رمضان

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ 469 0 نظر

حدیث پنجم

سخنران: حجت الاسلام  والمسلمین شهاب

موضوع سخنرانی:‌ انتظار فرج

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

با دعا برای فرج حضرتش، به روایتی از ساحت مقدس رسول خدا(صلی الله علیه وآله) اشاره می کنم به فضائل حضرت حجت(عجل الله تعالی فرجه الشّریف). وجود پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) فرمودند: «المُنتَظِرُ لأِمرِنا كَالمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ في سَبيلِ اللّه...» کسی که منتظر امر ظهور فرزند ما مهدی باشد، مانند آن فردی می ماند که جان خودش را در راه دین خدا دارد می دهد و در خون خود غلطان است و به مقام شهادت رسیده است. 

از این دسته از روایات بسیار داریم پیرامون امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشّریف) حتی داریم: «افضل اعمال، انتظار فرج است». ولی یک سوال خودمانی: بینی وبین الله این همه «اللهم عجل الولیک الفرج»ها را می گوییم و خواهیم گفت تا فصل ظهور فرا برسد. اما سوال این است: چرا نیامد آن نگار فرزانه؟! چه شد؟! این همه دستور. تا حدی که پیغمبر بفرماید: «انتظار فرج، مثل خون فردی است که در راه دین خدا دارد جان خودش را می دهد». علتش، یک موضوع است. ماها تا حالا به امر فرج امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشّریف) و منتظر ماندن برای ظهور حضرت، به حکم یک عمل عبادی نگاه نکردیم تا عامل بشویم. اگر مثل یک نمازی که مثل یک عمل عبادی نگاه می کنیم که همین طور هم هست. اگر مثل نماز به آن نگاه می کردیم، طهارت را رعایت می کردیم... شرط وجود به صلاه، طهارت است. چه طهارت باطنی و چه طهارت ظاهری. 

این را عرض نکردم که در دل دوستان آل الله خالی بشود که از فردا بگویند: چون پاک نیستم و طهارت نداریم از فردا دعا نکنیم؛ نه! چرا صورت مساله را بیاییم پاک بکنیم. بلکه بیاییم نقایص را پیدا بکنیم. اهل بصیرت، کسانی هستند که نقایص را می بینند و راه جبران را پیدا می کنند. دنبال بصیرت اخلاقی باشیم. برویم و آن نقایص را پیدا کنیم و به انتظار امام زمان(عج)، به حکم فرج حضرتش فقط برای اینکه دهانی باز بشود و فقط بگوید: «الهم عجل لولیک الفرج»، نگاه نکنیم. بلکه عمل بکنیم. ببینیم چه فرامینی را مطابق با فرامین او داریم. چه دستوراتی را او داده و ما عاملیت و اهلیت عمل را بهش پیدا کرده ایم.

در روایت شریفی دارد که حضرت موسی بن جعفر(علیه السّلام) می فرمایند: «افضل معارف، بعد از معرفت پروردگار، معرفت به امام زمانش هست». این امام زمان را، اگر از محدوده کیک های چند ده طبقه و چراغانی های کذایی که توی شهر صورت می پذیرد و خیلی هم خوب است، خدا کند این شعائر ظاهری با شعائر باطنی همراه باشد و بیش از پیش هم انجام بدهید. اگر از آن ها بیاییم بیرون و مهدی را به حکم همان فرمایش امام رضا(علیه السّلام) که فرمودند: «از پدر و مادر به شما مهربان تر است. به اندازه یک محبت ولو ظاهری پشت ناخونی که به پدر و مادرانتان دارید جان امام زمان به امام زمان(عج) داشته باشید. در این حد محبت داشتن بلکه او را از غفلت و از غربت بیرون بیارد و نجات بخش باشد. از این کاسه های چه کنم چه کنمی که به دست امت افتاده، نجات پیدا بکنند. سعی کنید سقف معرفت تان را نسبت به ساحت مقدس امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشّریف) بالا ببرید، به اندازه وسعت وجودی خودتان. همان بیانی که حضرت امیر(علیه السّلام) داشتند و فرمودند: «یاران مهدی، باورمندان به حقیقت امامت و خدای مهدی هستند.» 

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 

 

 

منتظر امر ظهور امام زمان(عج) مانند چه کسی است؟

۱. کسی که خدا را عبادت کرده است.

۲. کسی که بذل و بخشش می‌کند.

۳. کسی که جان خودش را در راه دین خدا می‌دهد.

۴. کسی که جان و مال و فرزندش را در راه خدا هدیه می‌دهد.

 

پاسخ صحیح: گزینه 3

گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به مسابقه بزرگ حدیث رمضان می باشد.