حدیث بیست و سوم
سخنران: حجت الاسلام والمسلمین شهاب
موضوع سخنرانی: فضایل امیرالمؤمنین(2)
بسم الله الرحمن الرحیم
در ادامه بیان فضائل امیرالمومنین(علیه السّلام) از آن جایی که بیانی از فضیلت فضایل امیرالمومنین(علیه السّلام) سبب می شود که خداوند، طبق بیان نورانی پیغمبر گناهانی را که با گوش انجام دادیم پاک بکند و ان شاءالله در این ماه مبارک آمرزیده باشیم همه مان؛ من به یک روایت اشاره بکنم که بسیار زیباست مثل قند مکرر برای خود من می ماند.
در حدیث شریف دارد از ساحت مقدس حضرت صادق(علیه السّلام) هم بیان شده است: راوی حدیث جناب سلمان هستند، سلمان ظاهرا در یکی از شب های ماه مبارک رمضان است به جناب اباذر رسید، اباذری که در شان آن فرمودند: «کانَ صِدیّقاَ» تاحالا کسی ازش دروغ نشنیده است! سلمان هم از آن ور جایگاهی دارد که «مِنّا اَهلَ البَیت»، عالی ترین رتبه را در درک مقام ولایت مولا امیرالمومنین(علیه السّلام) درک کرده و شخصیت برجسته ای است. بهم رسیدند و سلمان خیلی خوشحال و با یک تمتراق خاصی به جناب اباذر خطاب کرد که می دانی دیشب چه خبر بود خانه ی ما؟! گفت: نه. گفت: علی ابن ابی طالب افطار خانه ما بود و با هم افطار کردیم. اباذر یک لبخند پرمعنایی زد و گفت: تا الان از من دروغ شنیدی؟! گفت: نه. گفت پس چرا همچین حرفی را می زنی؟! دیشب علی مهمان افطار سر سفره ما بود و خانه ما بود. در روایت دارد چهل صحابی پیغمبر(صلی الله علیه وآله) همه شهادت دادند که دیشب افطار امیرالمومنین(علیه السّلام) خانه ی آن ها بود.
گفتند: دعوا نیست! و می گذاریم پیغمبر بیاید مسجد و به رسول خدا عرض می کنیم. وجود نازنین خاتم الانبیا تشریف فرما شدند دیدند خلاصه به قول خودمانی اش می شه گفت یک دعوایی راه افتاده و همه یک ادعاهایی دارند و چه خبر است! گفتند: یا رسول الله! قضیه از این قرار است که دیشب امیرالمومنین افطار مهمان خانه ما بوده و هرکدام از این اصحاب ادعای این امر را دارند.
وجود نازنین پیغمبر لبخند ملیحی زدند و فرمودند: نه! دیشب علی افطار در خانه با من بود و پیش من افطار می کرد. در این حین، وجود نازنین حبیبه خدا زهرای اطهر(سلام الله علیها) از پشت پرده خطاب کردند که بابا! اجازه هست نکته ای را عرض کنم؟! بفرمایید دخترم. وجود نازنین زهرای اطهر(سلام الله علیها) عرض کردند که بابا! دیشب امیرالمومنین مهمان زن و بچه اش بود، سر سفره افطار با هم بودیم. عقل مجرد عالم وجود سیدکائنات پیغمبر هم متحیر بود.
در این حین جبرئیل ندا داد که: یا رسول الله دیشب علی، مهمان ملائکه در عرش بودند. منادی ندا داد یا رسول الله! «علیٌ مَمسوسٌ فی ذات الله »علی کشیده شده در ذات خداست. قیچی، آهن ربا نیست ولی وقتی می کشی به آهن ربا، خاصیت آهن ربایی را می گیرد. مرحوم مجلسی در بحار، ذیل همین حدیث یک نظر اجتهادی را ارائه می دهد، ایشان می فرماید که: امیرالمومنین(علیه السّلام) پنهان شده در ذات خدا بود. جلسه قبل هم عرض کردم که رسول خدا می فرماید: مَثَلِ علی(علیه السّلام) مَثَلِ کعبه ای است که مستور است. فضائل و ولایت امیرالمومنین(علیه السّلام) پنهان شده بود. امید که بتوانیم با درک این فضائل و عمل به این فرامین ذات مطهر این ولی خدا اسبابی را برای ظهور فرزندش مهدی(علیه السّلام) فراهم بگرداند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
مَثل حضرت علی(علیهالسلام) مانند چیست؟
۱. جلوهی خدا.
۲. کعبهی پوشیده.
۳. بخشیدن انگشتر به سائل.
۴. مرید خداوند متعال.
پاسخ صحیح: گزینه 2