مسابقه بزرگ حدیث رمضان

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ 484 0 نظر

حدیث شانزدهم

سخنران: حجت الإسلام والمسلمین شیخ محمد عسکرپور

موضوع سخنرانی:‌ چگونه جهاد کنیم؟

 

بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم

 

همه‌ی ما برای کسب روزی کار می‌کنیم و زحمت می‌کشیم تا بتوانیم زندگیمان را تامین کنیم. اما ما دو نوع روزی داریم: روزی حلال و روزی حرام. روزی حلال پیامدهای خودش را دارد و روزی حرام هم آثار خودش را. چرا موعظه‌های سیدالشهدا علیه السلام در بعضی از مردمی که وجود مبارک ایشان را می‌شناختند اثر نمی‌کردند؟ حضرت ام‌کلثوم چنین سؤالی از برادر بزرگوارش پرسید. حضرت چنین پاسخ دادند که ملئت بطونهم من حرام، شکم‌های این‌ها از حرام پر شده‌اند. یعنی از راه حرام روزی خورده‌اند و در نتیجه سنگدل شده‌اند و دیگر حرف حق در آن‌ها اثر نمی‌کند. 

امام صادق علیه السلام می‌فرماید گاهی زندگی و کسب درآمد سخت می‌شود؛ چنین وقت‌هایی به اندازه‌ی قوت خودت و خانواده‌ات دنبال درآمد باش و بیشتر نخواه. خودت را وادار نکن که از راه حرام درآمدی کسب کنی. به بیان حضرت، قَالَ إِذَا كَانَ الرَّجُلُ مُعْسِراً فَيَعْمَلُ بِقَدْرِ مَا يَقُوتُ بِهِ نَفْسَهُ وَ أَهْلَهُ وَ لَا يَطْلُبُ حَرَاماً فَهُوَ كَالْمُجَاهِدِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ، کسی که در این سختی‌ها و تنگناها حریف خودش شود و به مال حرام دست دراز نکند مانند مجاهد در راه خداوند متعال است. در روایات داریم که الکاد لعیاله فهو کالمجاهد فی سبیل الله، کسی که برای خانواده‌اش تلاش می‌کند مانند مجاهد فی سبیل الله است. ولی چه جهادی و چه تلاشی؟ تلاشی که برای درآوردن نان حلال باشد، نه به واسطه‌ی دروغ و کلاه‌برداری و حقه‌بازی و خوردن مال مردم. کسب درآمد نباید به هر قیمتی باشد، بل‌که فقط و فقط باید در چهارچوب دینی دنبال درآمد باشیم. اگر این چهارچوب رعایت شود، رزق حلال خواهد بود. 

باز هم به فرموده‌ی امام صادق علیه السلام، مَنْ سَرَّهُ أَنْ يُسْتَجَابَ لَهُ دَعْوَتُهُ فَلْيُطِبْ مَكْسَبَهُ، اگر کسی دوست دارد دعایش مستجاب شود درآمدش را پاک کند.  چه ارتباطی بین استجابت دعا و درآمد پاک وجود دارد؟ بعضی از گناهان هستند که «تحبس الدعاء»، جلوی دعا و استجابت دعا را می‌گیرند. درآمد ناپاک باعث می‌شود غذایی سر سفره ببریم که خدای نکرده مصداق انما یأکلون فی بطونهم نارا باشد. چه آتشی؟ آتش مال حرام و روزی حرام. بنابراین نباید به هر قیمتی به فکر درآمد بالاتر باشیم. درآمد زیاد نه حرام است و نه بد، اما به شرطی که از راه حرام نباشد، حلال باشد. 

خداوند متعال را قسم می‌دهیم به ساحت مقدس پیامبر و آل پیامبر علیهم الصلاة و السلام که روزی همه‌ی ما را حلال قرار بدهد.

 

گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به مسابقه بزرگ حدیث رمضان می باشد.