مسابقه بزرگ حدیث رمضان

۴ خرداد ۱۳۹۸ 1153 0 نظر

حدیث هجدهم

سخنران: حجت الاسلام والمسلمین معماریان

موضوع سخنرانی:‌ امام کیست؟!

بسم الله الرحمن الرحیم 

انسان سراسر وجودش نیاز است. نیازهای متعدد از خوردن و آشامیدن و خوابیدن. یکی از نیازهای مهمی که کمتر به عنوان نیاز به اون نگاه کردم نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن است. خیلی ها نمی توانند با تنهایی انس بگیرند. شاید ما هم همین طور باشیم. خیلی سخت است که با تنهایی کنار بیاییم. 

دوست داریم کسی را دوست داشته باشیم و به او ابراز علاقه کنیم. دوست داریم کسی دوست مان داشته باشد و به ما ابراز علاقه کند. گاهی دوست داشتن، تنها کافی نیست. این حس ما را ارضاء نمی کند. اینکه ما کسی را دوست داشته باشیم، مهربانی یک طرفه عشق یک سره. دوست داریم یک تعاملی در این نیازمان داشته باشیم. دوست بداریم و دوست داشته بشویم. اما چرا نمی توانیم نوعا بهترین انتخاب ها را داشته باشیم. یک نگاهی کافی است به این عمری که از خودمان گذشته داشته باشیم. چقدر دوستی هایی که نیمه کاره مانده چقدر دوستی هایی که رها شده و تبدیل به جدایی شده است. 

چرا این دوستی ها به ناکجا کشیده می شود و ناتمام می ماند؟! شاید یک دلیلش این است که خب دوتا آدم کاملا متفاوت وقتی در کنار هم قرار می گیرند. یک جاهایی باید از هم کوتاه بیاییند. باید یک جاهایی از هم گذشت کنند. شاید کمتر گذشت کردن ما باعث این شکاف ها می شود. 

اما من می خواهم یک پیشنهاد بدهم به عنوان یک امتحان، این چند روز باقی مانده از ماه رمضان را بیاییم یک امتحانی بکنیم ببینم جواب می دهد یا نه؟! کسی را دوست داشته باشیم که قبل از این که ما به او ابراز محبت کنیم ابراز محبت او به ما رسیده است. کسی را دوست داشته باشیم که بیشتر خیلی بیشتر از آن که ما به فکر او باشیم او به فکر ما است. 

کسی را دوست داشته باشیم که مایی که گاهی هم که فراموشش می کنیم او ما را فراموش نمی کند و هیچ وقت از یاد ما غافل نیست. همیشه دل سوز ما است. 

وجود نازنین امام رضا(علیه السّلام) می فرمایند: «الإِمامُ الأَنيسُ الرَّفيقُ ، وَالوالِدُ الشَّفيقُ ، وَالأَخُ الشَّقيقُ ، وَالاُمُّ البَرَّةُ بِالوَلَدِ الصَّغيرِ» چهارتا ویژگی درباره امام بیان می فرمایند: 1- امام انیس و مونس و رفیق و همراه است. نه انیس و مونسی  که نیمه راه انسان را تنها بگذارد. انیس و مونسی که اگر تو هم او را فراموش کنی او تو را فراموش نمی کند. وجود نازنین امام زمان به شیخ مفید نوشت: ما نه شما را فراموش می کنیم. نه از شما غافل هستیم. همیشه به یاد شما هستیم. اصلا روزی که می خوریم به میمنت وجود اوست. 2- برادر صمیمی 3- امام پدر دل سوزی است. امام پدر دلسوزی است که دل سوزی از سر مصلحت سنجی خالی نیست. از سر مصلحت همراه با علم است.  گاهی مصلحت سنجی ما خالی از علم است. فکر می‌کنیم مصلحت طرف را می خواهیم. اما امام کسی است که اگر مصحلت می خواهد حتما مصلحت ما است. امام مثل مادر مهربان است نسبت به بچه کوچکش. چطور رفعت دارد و رحمت دارد. همه این ویژگی ها با هم در وجود نازنین امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) جمع شده است. او منتظر ماست. که ما دست به طرفش دراز کنیم تا این رحمت را بچشیم. وگرنه رحمت او بر سر ما نازل است. خدای متعال امام زمان را شب ولادت امام حسین در حدیث لوح آمده: تابلویی فرستاد به حضرت زهرا با یک ویژگی معرفی کرد: «رحمت للعالمین» او رحمتش بر سر همه گسترده است. باهاش انس بگیریم و باهاش رفاقت کنیم. او رحمتش از ما قطع نشده و نمی شود و نخواهد شد. 

والسلام علیکم و رحه الله و برکاته

  

در حدیث لوح، امام زمان(علیه‌السلام) با چه عنوانی معرفی شده است؟!

۱. مظهرالعجایب

۲. عالمه‌ی غیرمعلمه

۳. رحمة‌للعالمین

۴. سید جوانان اهل بهشت

 

پاسخ صحیح: گزینه 3

گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به مسابقه بزرگ حدیث رمضان می باشد.