مسابقه بزرگ حدیث رمضان

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ 416 0 نظر

حدیث سیزدهم

سخنران: حجت الاسلام محمدمهدی معماریان

موضوع سخنرانی:‌ تعصّب

بسم الله الرحمن الرحیم 

ان شاءالله طاعات و عبادات تون قبول حق. امیدوارم روزهایی که از ماه رمضان سپری شده، نهایت استفاده را ازش کرده باشید. 

انبیای خدا، پیامبرانی که خدا فرستاد، بزرگترین مبلّغان دین خدا بوده اند. بزرگترین پیام آوران، از جانب خدا بوده اند. بزرگترین دعوت کنندگان مردم به حق بودند، به خدا بودند، به باور صحیح و تنها باور صحیح بودند. در مسیر تبلیغ شان هم خطرات بسیاری بود و برای روبه روشدن با این خطرات، البته برای آن هدف که تبلیغ دین خدا باشه، هر خطری را پذیرفتند. از جان، مال، ناموس و پول... هرچه که در اختیارشان بود، گذشتند. انبیاء، برای تبلیغ دین، روی هیچ قدرتی حساب نکردند. روی هیچ ثروتمندی حساب نکردند. روی هیچ آدم ذی‌نفوذی حساب نکردند. لذا شما در بین صد  و بیست  و چهارهزار پیغمبر نمی تواند پیغمبران را به هیچ گروهی، حذبی جناحی در دوران خودشان بچسبانید و متصل کنید. 

آن ها یقینا عقیده داشتند، از عمق وجود باور داشتند که تنها پشتیبان خداست. تنها کسی که می تواند از آن ها حمایت کند در برابر همه ی خطرات خداست. او یگانه پشتیبان و حامی است. 

یکی از مهمترین خطراتی که تمامی پیامبران که استثناء هم ندارد، همه ی 124هزار پیغمبر باهاش روبه رو بودند تعصب بود. تعصب مردم در برابر باورهاشون و آداب و رسوم شان. آیات قرآن زیاد به ما خبر می دهد که مردم در برابر دعوت پیغمبران می گفتند مثلا ما سال هاست بر این عادت خو گرفته ایم و عادت کرده ایم و بر اثر این عادت رویش تعصب پیدا کرده ایم و این جزء سیره ما است. پدران ما این طور رفتار می کردند و گذشتگان و پیشینیان ما این طور رفتار می کردند. تعصب بر باطل نه تعصب بر حق. تعصب خطری است که بوده، هست و خواهد بود. ما باید حواس مان باشد. تعصب روی چه داریم؟! تعصب روی چه شخصی داریم؟! تعصب روی کدام حرف کدام گوینده داریم؟! تعصب، فقط یک معنا می تواند داشته باشد. تعصب بر حق ولاغیر. ما تعصب روی هیچ شخصی نباید داشته باشیم. 

پیغمبر(صلی الله علیه وآله) فرمودند: «مَن تَعَصَّبَ أو تُعُصِّبَ لَهُ فقَد خَلَعَ رِبْقَ الإيمانِ مِن عُنُقِهِ» کسی که نسبت به چیزی یا کسی تعصب داشته باشد، یا کسی که نسبت به او دیگران تعصب داشته باشند بند ایمان از گردنش باز می شود از دایره ایمان خارج می شود و مومن نیست. 

ما بر چه تعصب داریم. تعصب به چه معنا است؟× وجود مقدس امام باقر(علیه السّلام) فرمود: تعصب یعنی اینکه شما به صرف علاقه ای به کسی حرفی چیزی و رفتاری باور کنید که او بهتر است از سایرین. فرمود: تعصب یعنی اینکه تو شخصی را چنان دوست داشته باشی که خون او را رنگین تر از دیگران بدانی. همه در پیشگاه خدا یکسانیم. همه در پیشگاه خدا یک چیز هستیم و یک موجود و مخلوقیم. تنها کسانی نزد خدا گرامی ترند که به خدا نزدیک تر باشند. تنها کسانی می توانیم برایشان تعصب داشته باشیم که بدانیم بجز از خدا نمی اندیشند، بجز از خدا نمی گویند و تمام زندگی شان خداست و هرگز حتی برای کسری از ثانیه و لحظه از یاد و نام خدا غافل نیستند. مراقب باشیم روی چه کسانی تعصب داریم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

  

یکی از مهم ترین خطراتی که همه ی پیامبران با آن روبرو بودند، چه بود؟

1. تعصب بر باطل

2. بی تفاوتی مردم

3. عدم پذیرفتن حق

4. کشته شدن توسط مردم

 

پاسخ صحیح: گزینه 1

گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به مسابقه بزرگ حدیث رمضان می باشد.