حدیث هفدهم
سخنران: حجت الاسلام سید عبدالحمید شهاب
موضوع سخنرانی: تولی و تبری
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از موضوعات عقیدتی مستحکم و مبنایی در فرهنگ و معارف شیعی مساله اعلام برائت و یقین داشتن به این اصل اعتقادی ست. بدانیم دوستی با کیست و دشمنی با کی!
اولیای الهی که وجود مقدس پیامبراسلام(صلی الله علیه وآله) و فرزندان امیرالمومنین(علیه السّلام) باشند یک یک معارف این موضوع را به ما آموزش دادند. همان طور که در حوزه تولی برای ما صحبت کردند در حوزه تبری و اعلام برائت از دشمنان اهل بیت هم سخن گفتند. به چند دلیل اعلام برائت و یقین به این اصل داشتن در معارف مکتب مطرح شده و دلایل برائت بیان شده است. اولا این که اساس شریعت است، چراکه امام صادق(علیه السّلام) می فرماید: «هل الدین الا الحبت و البغض» ضرورت حب و بغض داشتن نسبت به دشمنان دین خدا و دوستی با دوستان خدا جز مسلماتی است که در شریعت و کلمات معصومین(علیهم السلام) آمده است.
رسول مکرم اسلام یکی از محکم ترین ریشه و رشته های ایمان را محبت به اولیای خدا و اعلام دشمنی با دشمنان خدا می داند.
ما در معارف مکتب داریم که ولایت بدون برائت قبول نیست. یعنی بگوییم: من امیرالمومنین و بچه هایش را دوست دارم ولی نیمچه حبی هم از دشمنانش در دلم است. نمی شود حالا برائت را اعلام کرد و مصالح و مصلت دنیا نمی گذارد، نداریم. چرا که پیامبراسلام فرمودند: آن خدایی که مرا به پیامبری برگزید، اگر بنده ای هزارسال عبادت خدا را بکند، این عبادت هزارساله اش قبول نیست مگر ایمان به ولایت شما و فرزندان شما داشته باشد. طبق بیان رسول خدا ایمان به الله و رسول بدون اعلام نفرت و اشمئزاز از دشمنان خدا و پیغمبرش قبول نیست.
رسول مکرم اسلام(صلی الله علیه وآله) فرمودند: نگاه به امیرامومنین عبادت است. ایمان بنده قبول نیست مگر اقرار به ولایت کرده باشد و از دشمنان امیرالمونین اعلام برائت بکند.
جناب سلیم بن قیس هلالی ست نقل می کند: که به ابوذر گفتم یک حدیث اگر از پیغمبر شنیدی به ما بگو خدا رحمت کند پدر تو را که تاحالا ما نشنیدیم آن حدیث را. جناب ابوذر فرمودند: از پیغمبر خدا شنیدم: نود هزار ملک در حول عرش خدا مستقر است. فرمودند: کار این ملائکه جز تسبیح و عبادت خدا نیست این تسبیح و عبادت ملائکه عددش چقدر است نمی دانم و علم من جوابش را نمی دهد و باید رساند در علم الهی. این تسبیح و عبادتی که ملائکه دارند انجام می دهند این تسبیح و عبادت در نزد خداوند قبول نمی گیرد مگر با تسلیم و اطاعات پذیری از امر مولایی چون امیرالمومنین. در کنار این ولایت پذیری، باید بگویی از دشمن امیرالمومنین بدت می آید و اظهار نفرت داری تا ثمره اش بشود استغفاری که ملائکه به واسطه عبادت برای شیعیانش انجام می دهند. ان شاءالله که روزبه روز در کنار محبت و ولایت امیرالمومنین و فرزندانش در نسل و ذریه ی ما، به حق صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) دشمن و امیرامومنین(علیه السّلام) وجود نداشته باشد و ذره ای بلکه کمتر از ذره ای، در قلوب شیعیان حضرت اعلام محبت از دشمنان اهل بیت(علیهم السّلام) مستقر نگردد.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
پیامبراکرم(صلیاللهعلیهوآله) یکی از محکمترین ریشههای ایمان را چه میدانند؟
۱. دوستی با دوستان خدا.
۲. دشمنی با دشمنان خدا.
۳. جهاد در راه خدا.
۴. گزینهی ۱ و ۲.
پاسخ صحیح: گزینه 4