هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد

۱۶ دی ۱۳۹۷ 863 0 نظر

حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد: انقلاب فرانسه ادعای دموکراسی غرب را به لجن کشیده است.


تصویر : هفتگی 1 دی 97 - سخنرانی حجت الاسلام مهدوی نژاد

هیئت انصار ولایت، جلسه هفتگی شنبه اول دی‌ماه را با حضور جمعی از مردم دارالعباده در حسینیه ارگ برگزار کرد. حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد در این مراسم با موضوع «منطق‌الخیر 10» و در ادامه شرح نامه 31 نهج‌البلاغه به سخنرانی پرداخت که گزیده‌ای از سخنان وی را در ادامه می‌خوانید:

عقل، ابزاری برای حفظ تجربه‌ها

مسئول هیئت انصار ولایت در ابتدای سخنان خود با قرائت فراز دیگری از نامه 31 نهج‌البلاغه گفت: به فرموده امیرالمؤمنین(ع) عقل برای حفظ تجربه‌هاست و بهترین تجربه‌ها، تجربه‌ای است که به تو پند بدهد. البته حضرت در اینجا تنها یک بُعد از کارکرد عقل را بیان می‌کنند. عقل محلی برای پردازش اطلاعات علمی و عملی است. اطلاعات علمی عقل، اطلاعاتی است که از طریق خواندن و نوشتن و تحصیل به دست می‌آید و اطلاعات عملی یا همان تجربیات، به آن دسته از اطلاعات گفته می‌شود که در پی اتفاقاتی که برای انسان رخ می‌دهد، به دست می‌آید.

هر کس می‌خواهد به عقلانیت خود اطمینان پیدا کند، باید ببیند تا چه حد تجربیات را حفظ و استفاده می‌کند. بنابراین حفظ تجربه‌ها از عقلانیت انسان است، به عبارت دیگر هر کس از تجربه‌هایش استفاده نکند، عقل ندارد. حیوانات را نگاه کنید؛ چون عقل ندارند، یک خطا را بارها تکرار می‌کنند و گاهی هم به همین دلیل جان خود را از دست می‌دهند.

مؤمن از یک سوراخ، دوبار گزیده نمی‌شود!

حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد افزود: زندگی پر از فراز و نشیب‌ها و پر از شکست‌ها و پیروزی‌هاست، انسان باید از تجربیات خود و دیگران استفاده کند تا دچار تکرارهای بیهوده و عقب‌گرد نشود. این که می‌گویند: مؤمن از یک سوراخ، دوبار گزیده نمی‌شود؛ چون انسان مؤمن عاقل است. اگر دقایقی را برای فکر کردن به تجربه‌های روزانه خود اختصاص دهیم، درصد قابل توجهی از خطاهای ما کم می‌شود.

نه تنها باید از تجربیات خود استفاده کنیم، بلکه باید از تجربیات دیگران هم درس بگیریم، چون عده‌ای عمر خود را بر سر این تجربیات گذاشته‌اند. شما برای چه می‌خواهید دوباره این راه را بروید؟! آزموده را آزمودن خطاست!

در قرآن چقدر قصه از انسان‌های خوب و بد ذکر شده است. قدیم هم مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها برای بچه‌ها قصه‌های آموزنده می‌گفتند و با این تجربیات، اطلاعات کودکان را بالا می‌بردند. امروزه والدین همین‌که بدانند فرزندشان سرگرم است، یا فیلم می‌بیند و یا بازی ‌کند، برایشان کافی است؛ حالا چه می‌بیند و چه یاد می‌گیرد، دیگر برایشان مهم نیست. مردمِ قدیم خودشان فرزندانشان را تربیت می‌کردند، امروز والدین فرزندانشان را به ماهواره و رسانه و... سپرده‌اند، حداقل رصد کنید که چه چیزی به خورد فرزندان شما می‌دهند!

قصه‌های پرمحتوای گذشتگان، قصص انبیاء(ع) و... را به زبان روز، برای فرزندانتان بگویید. وقتی به سن نوجوانی رسیدند، کم‌کم آنها را با زندگی علما و شهدا آشنا کنید. وقتی خانواده‌ دور هم جمع می‌شوند، برای هم داستان بخوانند، از داستانهای قرآنی گرفته تا شاهنامه و سایر قصه‌های مفید و آموزنده ...

برای شب یلدای مردم، محتوای خوب طراحی کنید!

وی سپس با اشاره به مناسبت یلدا و جایگاه آن خاطرنشان کرد: امروز رسانه ما تنها چیزی که از شب یلدا به مردم القا می‌کند، سه چیز است: فال حافظ، انار و هندوانه! اولاً که به لغت‌نامه دهخدا مراجعه کنید و معنای یلدا را نگاه کنید. بعد هم اینکه چرا ما شب اول زمستان را گرامی می‌داریم؟! اصلاً فلسفه منطقی ندارد. یکی از همین کارشناسان در برنامه تلوزیونی می‌گفت: فلسفه شب یلدا این است که مردم طولانی‌ترین شب سال را بیدار بمانند و سپیده را ببینند تا مبادا ظلمت ادامه پیدا کند! اگر به این دلیل است که فصل، نو می‌شود، پس بیاییم اول هر فصل، تا صبح بیدار بمانیم! اگر شب اول زمستان خوب است که بیدار بمانیم، چرا شب اول بقیه فصل‌ها را بیدار نمانیم؟!

مناسبت‌ها مثل ظرف است، بعضی ظرف‌ها طلا، بعضی نقره و بعضی هم گلی هستند؛ اما مهمتر این است که ما چه چیزی درون این ظرف‌ها می‌ریزیم. خب مناسبت‌های مذهبی و اعیاد مثل ظرف طلا هستند. مناسبت‌های انقلابی مثل دهه فجر و... مانند ظرف نقره و مناسبت‌های ملی مثل سایر ظروف هستند. فارغ از اهمیت خود این ظروف، مهم‌تر آن است که چه محتوایی داخل آن ظرف می‌ریزیم و چطور گرامی می‌داریم. کسی با شب یلدا مخالف نیست، اما قرار است چه چیزی داخل این ظرف ریخته شود؟! بیایید برای شب یلدا محتوای خوب طراحی کنید. مثلاً صله رحم هم عبادت است، دورهمی مؤمنانه‌ای که شوخی و خنده بدون گناه داشته باشد هم عبادت است. پس به محتوای مناسبت‌ها و دورهمی‌ها توجه داشته باشید.

تاریخ، معلم بشریت است

حضرت امام خمینی(ره) می‌فرمایند تاریخ معلم انسانهاست، قرآن هم می‌فرماید تاریخ تکرار می‌شود. از طرفی تاریخ به تجربه به ما نشان می‌دهد که هر جا قومی از دین و ارزش‌ها فاصله گرفتند، شکست خوردند. وقتی مردم کوفه سست ایمانی نشان دادند و امیرالمؤمنین(ع) را یاری نکردند، مبتلا شدند به معاویه‌ها و حجاج‌بن یوسف ثقفی‌ها... که اینها را قتل عام می‌کردند و نه به دنیا رسیدند، نه به آخرت!

در دوران صفویه چون ارتباط حاکمیت با دین و علما خوب بود، ایران اقتدار داشت. توسعه کشور و عزت ایران را در آن عصر ببینید! ولی در زمان قاجار وادادگی و تکیه به غرب و حصر دین و علمای دینی شروع شد، چه بلایی بر سر جامعه آمد که چنین اتفاقی برای آن افتاد؟! ملت به جایی رسیدند که شیخ فضل‌الله نوری داشت اعدام می‌شد و مردم تماشا می‌کردند، دشمنان از همان‌جا به فکر این افتادند که جرثومه‌ای مثل رضاخان را بر این مردم حاکم کنند و می‌دانید که رضاخان چه تلاش‌هایی برای ریشه‌کن کردن دین نشان داد. جوان امروز باید تاریخ 150 ساله کشورش را بخواند که با دیدن یک کلیپ تحریف شده نظرش تغییر نکند و بگوید رضاخان به ایران خدمت کرد!

نگاه مردم به غرب‌گراها و روشنفکرنماها عاملی بود تا غربی‌ها را امیدوار کند آیت‌الله کاشانی را از صحنه تصمیم‌گیری حذف کنند. این همان عاملی است که امروز دشمن را امیدوار می‌کند تا عناصر خود را کوک کند و به میان مردم بفرستد و یا به عنوان مسئول در معرض انتخاب مردم قرار دهد. ضعف دین و ایمان ما مردم باعث اینهاست. گاهی هم با سکوت و عکس‌العمل نشان ندادن ثابت می‌کنیم که از بعضی چیزها بدمان نمی‌آید و دشمن به ما امیدوار می‌شود.

حقیقت شعار آزادی چیست؟

حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد عنوان کرد: عده‌ای شعار آزادی سر می‌دهند و مدام می‌گویند بگذارید مردم آزاد باشند و شادی کنند. چه کسی گفته مردم شادی نکنند؟ اگر راست می‌گویید، برای جشن‌ها و مناسبت‌های دینی مردم بیشتر هزینه کنید و بگذارید مردم باشکوه‌تر برگزار کنند. باز عده‌ای به مردم القا می‌کنند که بگیر و ببند به راه انداخته‌اند و... کجا بگیر و ببند است؟ اگر بود که وضع اینطور نبود! اینکه می‌گوید بگذارید مردم راحت باشند، هنجار شکنی است. منظورشان از شاد بودن، فحشاست! بعضی از مردم هم منظور اینها را از شادی و آزادی متوجه نمی‌شوند که منظور اینها از آزادی و شادی چیز دیگری است.

منظور دشمن از چهارشنبه‌های سفید و آزادی‌های یواشکی و... این است که سایه دین را از سر مردم کم کنند، ولی عزت در سایه دین است. عده‌ای تمام تلاششان این است که خود را به کفار بچسبانند. عقل برای حفظ تجربه‌هاست. اگر تجربه‌های ملت‌های دیگر را نگاه کنید، می‌بینید که آنها هم که به حرف کفار گوش کردند، پیشرفت نکردند. تاریخ را بخوانید، در کدام کشور وقتی آمریکا عنصر خود را بر سر مردم حاکم کرده است، آن ملت عزیز شده‌؟! تاریخ که نخوانده‌ایم، لااقل اخبار گوش کنیم. ملتی که حافظه تاریخی خود را از دست بدهد، تحقیر خواهد شد. تاریخ مشروطه، تاریخ انقلاب و تاریخ دفاع مقدس را بخوانید. عقل به ما می‌گوید باید تجربه‌ها را حفظ کنیم.

به کجا رسیده‌ایم؟!

مسئول هیئت انصار ولایت در ادامه بیان کرد: عده‌ای با شعارهای عجیب و غریب بر مردم حاکم شدند، اول گفتند برجام مشکلات را حل می‌کند، دیدند نشد. ما کاری به دین بعضی مسئولین نداریم، اما داریم به عقلشان شک می‌کنیم. باز به مردم می‌گویند 20 درصد از جیب مردم... شما را به خدا دست از سر مردم بردارید، دیگر چیزی برای مردم نمانده. کدام 20 درصد را می‌خواهید از جیب مردم برندارید؟! جالب است که می‌گویند قرار است این کنوانسیون به مجمع تشخیص مصلحت برود و تصویب شود! شما از کجا می‌دانید تصویب می‌شود؟ وای به حال مجمعی که بخواهد این معاهده ننگین پولشویی را تصویب کند! وای به حال ما که به اینجا رسیده‌ایم!

چقدر رهبری فریاد زدند 2030 را اجرا نکنید، هم خلاف قانون است و هم خلاف شرع! باز مخفیانه دارند اجرا می‌کنند. فرمود: «من به برجام خوش‌بین نیستم» گفتند خوش‌بینی و بدبینی یعنی چه؟ رفتند امضا کردند و دیدید که چه شد! بدتر از برجام، fatf  و cft  دارد تصویب می‌شود. این شما مرم هستید که باید تماس بگیرید، مطالبه‌گری کنید. نمی‌توان سکوت کرد، چون در آن صورت ما هم در این جنایت شریک هستیم.

از جریانات فرانسه، درس بگیریم!

سخنران مراسم در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن مهم دانستن جریانات حال حاضر فرانسه اظهار داشت: ببینید انقلاب کبیر فرانسه چه بوده است. چطور فرانسه در قلب اروپا تبدیل شد به ریشه انقلاب مردمی و مهد حکومت دموکراتیک؟ حالا در مهد دموکراسی که اروپا به آن افتخار می‌کرد، دموکراسی دچار فروپاشی شده است و مردم به خیابان‌ها ریخته‌‌اند. این یعنی، انقلاب فرانسه می‌تواند ادعای دموکراسی در غرب را به لجن بکشد. خداوند در چنین دورانی به داد مردم مؤمن و جبهه مقاومت رسیده‌ است تا کسانی که برای دموکراسی غرب یقه می‌درند، ببینند پایتخت دموکراسی غرب در حال فروپاشی است. جریانات فرانسه خیلی اهمیت دارد، من نمی‌دانم چرا رسانه‌ها به چند خبر و چند عکس بسنده می‌کند؟!

امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند تجربه پیش روی ماست، پند بگیریم. رفقا نرم‌افزار پندآموز را در درون وجود خود فعال کنید. چرا تجربیات را دوباره تکرار کنیم؟ مگر عمرمان را از سر راه آورده‌ایم؟ مگر زندگی و جامعه و انقلابمان را از سر راه آورده‌ایم؟!

 ما با کنسرت مخالف نیستیم، با فحشا مخالفیم.

حجت‌الاسلام مهدوی‌نژاد افزود: نکته دیگر در مورد کنسرت‌هایی که در استان برگزار می‌شود این است که ما با کنسرت مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم. ما با جابه‌جایی اصل و فرع در جامعه مخالفیم. با این مخالفیم که از جیب مردم هزینه کنید و ذهن مردم را درگیر یک مسئله انحرافی کنید تا مردم مسائل اصلی را فراموش کنند. چند درصد مردم دغدغه کنسرت دارند و اصلاً پول کنسرت رفتن دارند؟!

مسئولین هنری استان بروند نظرات رهبری در رابطه با موسیقی را بخوانند. می‌فرمایند اگر کنسرت موسیقی چنان و چنان شد و فاخر بود، ارزش این را دارد که انسان مؤمن بلیط تهیه کند و برود استفاده کند. ولی اگر به اسم شادی، موسیقی را مبتذل پخش کنید و لودگی ایجاد کنید، مخالفیم. اگر مسئولین محترم بر مبنای دین کار موسیقی کنند، خوب است، اما اگر کارشان بر مبنای دین نیست، یعنی اصلاً اشتباهی در مملکت دینی مسئول شده‌اند! موسیقی، شعر موسیقی، اجرا و حواشی آن اگر همه با ممیز شرع و عقل باشد، چرا کسی مخالفت کند؟! ولی این کنسرت‌هایی که مسئولین برگزار می‌کنند، پر است از حواشی، اختلاط زن و مرد، رقص و... . یکی هم نیست بگوید چرا بودجه مردم را خرج می‌کنید تا این چیزها را در جامعه برجسته کنید؟!

مؤمن هر غذایی نمی‌خورد، هر کتابی نمی‌خواند و هر موسیقی هم گوش نمی‌دهد. چون مؤمن هم برای خودش و هم برای هنر ارزش قائل است. مسئولین ببینند چه به خورد مردم می‌دهند! این راه را غرب رفته و به بن‌بست انحطاط خورده است، می‌خواهد برگردد. ما دیگر این راه را تجربه نکنیم!

یکی از برجسته‌ترین خوانندگان زن آمریکایی رسماً اعلام کرده است: من به دخترها توصیه می‌کنم به هیچ وجه رو به موسیقی و خوانندگی نیاورند! این حرف کسی است که زندگی‌اش را از این راه گذرانده است. اینها را تجربه کرده‌اند، ما باید از این تجربه‌ها درس بگیریم. باید بر اساس عقل، آن هم عقل متشرع و فکر صحیح، از تجربیات استفاده کرد.

عقلانیت در کربلا

وی در پایان سخنرانی خود با اشاره به جریان کربلا خاطرنشان کرد: در کربلا افکار، مبنای دینی داشت. شخصیتی مانند حضرت ابالفضل العباس(ع) و با آن شدت عطش، چرا باید وقتی به آب می‌رسد، آب نخورد؟ امام حسین(ع) امام ایشان بودند، قرآن هم می‌فرماید: پیامبر و امام نسبت به مؤمنین، به خود آنها اولویت دارند. گمان نکنید حضرت عباس(ع) از روی احساسات، آب نخوردند! خیر، کار ایشان کاملاً عقلایی بود. امامش را بر خود مقدم می‌دانست. «النَّبِيُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنفُسِهِمْ[1]»؛ جانت، مالت و ناموست را بر این اساس فدای امام حسین(ع) کن.

اگر حضرت عباس(ع) آب خورده بود، این آیه را زیر پا گذاشته بود، چون خود را مقدم بر امام خود دیده بود. لذا اگر حضرت علی اکبر(ع) هم به شریعه رفته بودند، آب نمی‌خوردند. این مطلب از عظمت کار قمر بنی هاشم چیزی کم نمی‌کند بلکه عظمت کار ایشان را صدبرابر می‌کند.



[1] . سوره احزاب، آیه 6

 

 


صوت : هفتگی 1 دی 97 - سخنرانی حجت الاسلام مهدوی نژاد

گزارش 1
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به هیئت انصار ولایت دارالعباده یزد می باشد.