حجتالاسلام مهدوینژاد: ما در ولایت اهل بیت(ع)، باید سه مرحله را طی کنیم./ اهلبیت(ع) از سرِ بیمحبتی مردم، خانه نشین نشدند./ وضعیت امروز ما نتیجه انتخاب اشتباه است.
هیئت انصار ولایت یزد، مراسم شام غریبان یگانه دخت گرامی پیامبر اکرم(ص) را شنبه بیستم بهمن ماه با حضور جمعی از عزاداران حضرتش در منزل یکی از خدام این مجموعه برگزار کرد.
حجتالاسلام مهدوینژاد در منبر سخنرانی این مراسم، نکاتی را در علت به وجودآمدن واقعه فاطمیه و اهمیت ولایت بیان کرد.
سه مرحله در مسیر ولایت...
حجتالاسلام مهدوینژاد در ابتدای سخنان خود عنوان کرد: ما در ولایت اهل بیت(ع) باید سه مرحله را طی کنیم که اولین آنها محبت است. خداوند بالذات، محبت اهل بیت(ع) را در قلوب مؤمنین قرار داده است، چون فطری است وقتی انسان به دنیا میآید در دلش هست [بعضیها] بعداً از دست میدهند. برای همین میبینید در بین غیرمسلمانان هم کسانی هستند که محبت اهل بیت(ع) را دارند
وی تأکید کرد: محبت اهل بیت(ع) به قدری ارزشمند است که قابل مقایسه با سایر محبتها نیست، مثلاً در روایت است که محبت حضرت زهرا(س)، صد جا به داد انسان میرسد. بنابراین اگر کسی احساس میکند این محبت در دل او کم شده است، باید آن را تقویت کند. مطالعه و کسب معرفت، شرکت در محافل و مجالس ذکر اهل بیت(ع) و عمل به دستورات ایشان باعث میشود این محبت افزایش پیدا کند.
وی افزود: مرحله اولیه ولایت «محبت» بود [که ذکر شد]. محبت، مربوط به دل انسان است وقتی بیشتر شد، به مرحله «مودّت» میرسد. مودّت یعنی محبتی است که ابراز شود. وقتی محبت افزایش پیدا کرد بین دل انسان و عکسالعملهای انسان ارتباطی برقرار میشود که حاصل آن مودت است. برگزاری مجالس و اطعام و برنامههایی که برای گرامیداشت و تعظیم اهل بیت(ع) است، [همه] مودت است، ابراز علاقه به اهل بیت(ع) است. اگر مودت نباشد، بساط محبت اهل بیت(ع) در جامعه پهن نمیشود. بسیار تأکید شده که این مجالس مستحبی است که هزار واجب در آن است، به صراحتِ بعضی از علما، برگزاری این مجالس واجب است چرا که خیلیها دینشان را از همین مجالس دریافت میکنند. اصلاً شرکت بعضیها در این مجالس واجب است.
حجتالاسلام مهدوینژاد با بیان اینکه بعضیها میگویند چرا در روضهها اطعام میکنید و پول خرج میکنید، گفت: اولاً که واجب است، ثانیاً این ابراز محبت اگر صورت نگیرد، محبت در دل میمیرد بنابراین هر چه بیشتر ابراز محبت کنید، حبتان شدیدتر میشود.
وی ادامه داد: وقتی آتش محبت شعلهورتر شد، انسان به مرحله بعدی یعنی ولایت میرسد. هرکس اهل تبعیت از ولایت باشد، حتماً اهل محبت و مودت هم هست، اما هرکس اهل محبت و یا مودت بود، الزاما به این معنا نیست که اهل ولایت هم هست. زیاد هستند کسانی که اصلاٌ مسلمان نیستند، ولی محبت اهلبیت(ع) را دارند و ابراز هم میکنند مثل ارامنه و زرتشتیان اما همه نکتهها، بر سرِ ولایتداشتن است.
قصه، قصه ولایت است.
سخنران مراسم با بیان اینکه اهلبیت(ع) بر سرِ محبت نداشتن مردم، خانهنشین نشدند، گفت: ائمه ما محبّ زیاد داشتند؛ ولی به خاطر ولایت نداشتن مردم، خانهنشین شدند! از این دست، محبتها را همه نسبت به اهل بیت(ع) داریم، حتی مودت هم داریم و نشان میدهیم، اما در ولایت گیر داریم. در پیاده کردن اوامر اهلبیت(ع) در وجود خود و در جامعه گیر داریم. با اخلاص برای اهل بیت(ع) کار میکنیم، اما اخلاقها ولایی نیست، کسب و کارها و ازدواجها ولایی نیست، این محبتها هنوز اینقدر شدید نشده است که بر اثر شدت محبت، انسان با محبوبش یکی شود و تبعیت کند. «إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي»[1]. محبت باید برسد به تبعیت. زندگیهای ما مورد رضای امام زمان(عج) نیست. قصه بر سرِ ولایت است، باید این سه مرحله محبت، مودت و تبعیت را طی کنیم تا به ولایت برسیم. ولایت به معنای واقعی کلمه در جامعه ما حاکم نیست. در زمان پیامبر(ص) هم مردم دست به عبای پیامبر میکشیدند و تبرک میکردند، اما امر پیامبر(ص) را در جریان ولایت و حکومت اطاعت نکردند.
حضرت زهرا(س) قربانی عدم تبعیت مردم از ولی زمان شدند!
وی در ادامه افزود: حرف فاطمیه این است که حضرت فاطمه زهرا(س) قربانی عدم تبعیت مردم از ولی زمانشان شدند. عدهای بر حکومت سوار شدند که میخواستند اسم پیامبر(ص) در جامعه باشد، ولی احادیث و حرفهای ایشان زیر پا گذاشته شود. در زمان ما هم همینطور است؛ عدهای میخواهند اسم امام و انقلاب باشد؛ ولی حرف حرف خودشان باشد. اینها حرفهای فاطمیه است. [باید بفهمیم] حضرت زهرا(س) به خاطر چه چیز گریه میکردند؟ برای دست و بازویش نبود. وقتی زنهای همسایه عیادت ایشان آمدند و پرسیدند حالت چطور است، گفت: گرفتاریم به خاطر نبود پیامبر و ظلمی که به وصی او شده، یا در خطبه فدکیه، حضرت ناله میزنند که جریان منحرف شده است! این جریان، جریانی است که در آخر، داعش درست میکند. الان هم دارند همین کارها را میکنند.
حجتالاسلام مهدوینژاد به سخنان مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) اشاره کرد و گفت: ایشان مدتی قبل فرمودند: دشمن کاری به آخوند [و غیرآخوند] ندارند، کسی باشد که برای اهداف آنان کار کند حتی آخوند باشد، با او مشکل ندارند. مگر آخوند ضد انقلاب نداریم؟! مگر در دربار معاویه و سلاطین آخوند نبود؟!
وی با بیان اینکه متأسفانه برخی از مجالس روضه طبق استانداردهای بیان ولی خدا نیست، گفت: 20 سال است که آقا به مداحان تذکر میدهد که برخی از مطالب را نخوانند اما برخی گوش نمیدهند، برای حضرت زهرا(س) و امام حسین(ع) میخوانند ولی به حرف ولی زمانشان که نائب امام زمان(عچ) است، گوش نمیدهند. یا میفرمایند به خاطر وحدت شیعه و سنی با دستههای عزاداری فاطمیه در خیابان مخالفم، باز دستههای عزا در خیابان به راه میاندازند.
از ماست که بر ماست!
حجتالاسلام مهدوینژاد با انتقاد از اینکه چرا سخنرانان در فاطمیه تحلیل مسائل روز را برای مردم نمیگویند تا مردم بفهمند در کشور چه خبر است؟! اظهار کرد: خودمان بد انتخاب میکنیم، بعد میگوییم: رهبری چرا کاری نمیکند. رهبری در دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری فرمودند اگر تفکر مقاومت رأی نیاورد، کشور 40 سال به عقب برمیگردد! آیا امروز برنگشتهایم؟! رهبری راهنمایی کردند، اما رئیسجمهور را مردم انتخاب میکنند. نمایندگان مجلس را مردم انتخاب میکنند. خودمان با انتخابهایمان گند میزنیم به همه چیز، بعد میگوییم: رهبری چرا چنین کردند! خودمان رأی دادیم به کسانی که دارند برای ریشهکن کردن انقلاب برنامهریزی میکنند، بعد خودمان به رهبری گیر میدهیم که چرا جلوی اینها را نمیگیرد؟! اینها محصول رأی به آقای روحانی و وزرای بیدین اوست! یک مشت سلبریتی بیدین از روحانی حمایت کردند و مردم هم پشت سر اینها به او رأی دادند که امروز این وضعیت ماست. امروز بعضی از مسئولین ما بعضی از جاسوسان سابقهدار را به یزد دعوت میکنند و اینها در خیابانهای ما قدم میزنند. اینها محصول رأی به روحانی است. از طرفی دارند تمایلات مردم ما را در حوزه فرهنگ تغییر میدهند همینطور توانستند ما را پای میز مذاکره با آمریکا کشاندند. از طرف دیگر هم مردم را به تجملات عادت دادند تا بعداً بتوانند فقر را تحمیل کنند و مردم را به اعتراض وادار کنند. مردم باید بپذیرند که در انتخاب رئیس جمهور اشتباه کردند.