علی محمّد مظفّری

۲۹ آذر ۱۳۹۹ 911 0 نظر

یادداشت از: علی محمد مظفری محقق حوزه و دانشگاه

محدث بزرگ و فقيه دانشمند، صاحب تأليفات ارزش‏مند و گران‏بها، شيخ الاسلام و زعيم شيعه، محمد بن حسن بن على بن محمد بن حسين، معروف به شيخ حر عاملى، در شب جمعه 8 رجب سال 1033 ق در روستاى مشغره در منطقه جبل عامل لبنان، در خانواده‏اى مذهبى، اهل علم و علاقه‏مند به خاندان رسول خدا( ص) به دنيا آمد.وى از نوادگان حر بن يزيد رياحى است؛ همان كه با حسين بودن را بر دنيا و ما فيها ترجيح داد و حريت را با كردار خويش معنا كرد.

 

شيخ حُر عاملى داراى تأليفات ارزش‏مند و گران‏بهايى است. وى عمر شريف خود را وقف خدمت به شريعت مقدس اسلام و مذهب حق اهل بيت عصمت و طهارت نمود و با وجود مشاغل فراوان مانند شيخ الاسلامى و اشتغال به درس و تربيت علما، تأليفات فراوانى نيز از خود به يادگار نهاده كه يكى از مهم‏ترين و معروف‏ترين آنها كتاب ارزش‏مند« وسائل الشيعة» است كه از زمان نگارش تا اين زمان پيوسته مورد توجه و عنايت فقهاى اهل بيت و مجتهدين شيعه قرار گرفته است. نام كامل اين كتاب، تفصيل وسائل الشيعة إلى تحصيل مسائل الشريعة است و شامل تمام احاديث احكام شرعى موجود در كتب اربعه و ساير كتب معتبر است و منابع آن به 180 كتاب مى‏رسد.

 

نقل کرده اند که در زمان اقامت مرحوم شیخ حر در اصفهان، روزى وارد مجلس شاه سليمان صفوى شد و بى‏آنكه درخواست اذن نمايد بر كناره تختى كه شاه بر آن نشسته بود، نشست، در حالى كه بين شاه و او تنها يك بالش فاصله بود. شاه از اهل مجلس در باره وى پرسش نمود، گفتند: او دانشمندى بزرگ از دانشمندان تازى است كه وى را محمد بن الحسن الحر العاملى مى‏خوانند. شاه كه هرگز كسى را اين‏گونه بى‏پروا در برابر خويش نديده بود، به او رو كرد و گفت: تفاوت ميان حر و خر چقدر است؟ وى فورا پاسخ داد يك متكا( بالش). شاه از بى‏پروايى و حاضرجوابى او شگفت‏زده شد.

گزارش 1
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به علی محمّد مظفّری می باشد.