هیئت بچه های فاطمه (س)

۳ دی ۱۴۰۰ 762 0 نظر

بسم حبیب🖤

 

📎فوری ترین ضرورت تفکر مذهبی چیست؟(از دیدگاه مقام معظم رهبری بر اساس کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن)

🔷شب اول

 

🔶از دید مقام رهبری فوری ترین ضرورت برای داشتن یک تفکر مذهبی برای یک مسلمان "معرفی و مطرح سازی اسلام" به عنوان یک مسلک(مسیر، روش یا به شکل امروزی لایف استایل) اجتماعی است.

 

🔷به زبان ساده یعنی اسلام رو از یک مجموعه احکام عبادی فردی خارج بکنیم و به شکل یک طریقت و روش و سبک زندگی اون رو معرفی بکنیم.

 

🔶مثال بارزش این هست که وقتی میخوایم برای یه جمعی اسلام رو تشریح کنیم فقط سراغ نصیحت و پند اخلاقی نریم! اونم درحالی که اسلام خیلی فراتر از چندتا نصیحت هست...(البته این ها حرف بدی نیست، اما همه چیز هم نیست...)

 

🔷اسلام رو باید به عنوان یک شیوه ی اجتماعی برای عموم مردم در نظر دانست، همانطور که فلاسفه تاکید دارند که انسان ها موجودات اجتماعی ای هستند و همونطور که هیچ پیغمبری و یا هیچ دینی برای یک فرد نیومده، بلکه هدفش یک جامعه هست.

 

🔶هر دینی که از اول تا دین اسلام ما اومده هدفش این نبوده که پیامبری به سراغ یه عده آدم بره اونها رو نصیحت کنه که صرفا "خوب باشن" بلکه هدف همه ی اونها "تمدن سازی" و "جامعه سازی" بوده(و هست) کما اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه ی #گام_دوم_انقلاب هم یکی از اهداف #انقلاب_اسلامی رو همین بیان کردند!

 

🔷اسلام هم مثل ادیان پیشین خودش برای جامعه اومده، حتی برای عباداتش هم توصیه عبادت جمعیست و احکامش هم همه جمعی هست! مثال بارزش هم نماز جماعت هست که اگر همه ملائک و انس و جن کاتب، همه درخت ها قلم و همه آبها جوهر بشن از نوشتن ثوابش (در صورت حضور ده نفر یا بیشتر)عاجزند...

 

🔶اما جامعه ی غربی رو بررسی کنیم که بر پایه ی منفعتی طلبی فرد به فرد بنا شده و توش آدم ها نه دوست دارن نه دشمن و حرف اولشون رو منافعشون میزنه.

 

🔷جامعه ی اسلامی یعنی اگر گرسنگی هست، اگر بیماری هست، اگر مشکل هست یا هرچیز دیگه، این مختص به یک فرد نیست، که مسئولیتی برای همه هست و اعضای مجموعه نباید نسبت به همدیگر بی تفاوت باشن!(حتی اگر نامسلمونی عضو مجموعه باشه!) چنان که حتی عذاب های قیامت هم یه چیز اجتماعی محسوب میشه!

 

🔶پس تعریف مسئولیت اجتماعی هم همینه که تمام اجزای مجموعه بپذیرن که باید برای حفظ و کامیابی مجموعه تلاش بکنن، و قدم اول هم پذیرش مسئول بودن هست.

 

🔷و هرگز کسی نمیتونه بگه که من اسلام رو پذیرفتم، نماز میخونم، روز میگیرم، خمس میدم و... اما به اجتماع کاری ندارم چون چنین فردی اصلا عضو مجموعه محسوب نمیشه! و روز قیامت هم بازخواست میشیم درباره ی اینکه چقدر روی جامعه ی خودمون تاثیر گذاشتیم...

 

🔶فکر نکنید این تاثیرگذاری رو جامعه نیاز به کار خیلی بزرگی داره! زکات ، امر به معروف ، و نهی از منکر از کارهایی هستن که خودشون میتونن تحولات بزرگی در جامعه ایجاد بکنن!

 

والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته

 

گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به هیئت بچه های فاطمه (س) می باشد.