🔸 در روایت از وجود مبارک امام کاظم(علیه السّلام) داریم، میفرمایند: خدا برای انسان (اصطلاحا) دو پیامبر قرار داده است. حجت ظاهری و حجت باطنی. حجت ظاهری، انبیاء و رسولانی هستند که از طرف خدا مبعوث میشوند و عقل شما برای شما حجت باطنی است. آن حجتی که شما با آن میتوانید به سمت صلاح و فلاح و رستگاری بروید عقل است. اگر فقط ما حجت باطنی را [درنظر] بگیریم و همین حجت باطنی ملاک ما باشد، باید انسان باشیم و با عقل خودمان باید به انسان بودن برسیم.
🔸 اولین فایدهای که حجت ظاهری میتواند داشته باشد، این است که به ما کمک میکند، ازعقلمان درست استفاده کنیم. دومین فایدهاش، کمک میکند انسان از انسان بودن فراتر برود و به سمت بالا صعود کند.
🔸 اصلی ترین و کاربردی ترین وجود حجت ظاهری این است که به عقل ما جهت میدهد. دشمن عقل را به سمت دیگری برده است. به سمتی که مکاتب اُمانیسمی(مکاتبی که محور آنها انسان است) را رواج میدهد. عقلی که حداقل باید انسان را به انسان بودن برساند تا جایی او را تنزل داده است که به گردن انسان قلاده میاندازند. این به خاطر سوء استفاده از مقامِ عقل است.
🔸 ما میتوانیم وُجدانمان را زیر پا بگذاریم، اما غیرت دینی را نمیتوانیم زیر پا بگذاریم. دین ما را محدود به بدی نکردن میکند و جلوی انسان را در خلافِ عقل عمل کردن میگیرد.
🔸 دشمن ظاهری، در سبک زندگی خودش، حجت ظاهری(پیامبران و ائمه) را حذف کرده است. دقیقاً نقطه عطف تقابل اسلام و غرب همینجاست. اسلام میگوید حجت ظاهری باید باشد اما غرب میگوید نباید باشد. تقابل اسلام با تفکر های مقابل خودش، یک تقابل ایدئولوژیک است.
🔸 جامعه ای که نمیتواند از خودش به صورت ایدئولوژیک دفاع کند، نه در اقتصاد، نه در سیاست، نه در جنگ نظامی و نه در هیچ رشتۀ دیگری نمیتواند از خود دفاع کند. آمریکا به صورت ایدئولوژیک نمیتواند از خود مقابل اسلام و تفکر شیعهای که اینقدر عقیده اش غنی است دفاع کند و دقیقاً آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند همین میشود.
🔸 تفکرِ غنیِ شیعه باعث شد بعد از یک سلسلۀ شصت نفری علمای شیعه، سال پنجاه و هفت یک انقلابی شکل بگیرد. زمانی که انقلاب شد، یک هفته طول نکشید که هرچه گسل قومیتی در ایران بود، فعال شد که میخواستند از ایران جدا شوند.
🔸 ما در کشور گروههای ضد نظام و التقاطی داشتیم که ترور میکردند. تفکرات مارکسیست و چپ و نهضت ملیها و ملی گراها هم [بودند.] از طرف دیگر ما درگیر جنگ خارجی هم بودیم، نه با عراق، با سی کشور میجنگیدیم. ازطرف دیگر ما تحریم تسلیحاتی هم بودیم.
🔸 چه میشود که با این همه بحران، ایران در این جنگ پیروز میشود و دشمن آتشبس اعلام میکند؟ کشورهای دیگر با یک انقلاب مخملی از هم میپاشند. خودشان میگویند اگر هر کشوری بود که این تحریمها رویش بود، کلاً کشور متلاشی میشد و تجزیه اش میکردیم. ولی با این همه، ایرانِ اسلامی شکست نمیخورَد.
🔸 ایران را از کشورهایی که با یک انقلاب مخملی کلاً بهم ریختند جدا کنید. قرار نیست ایران با یک انقلاب مخملی بهم بریزد. چون پشتوانۀ عقیدتی دارد.
🔸 تفکر شیعه این است، شما ما را بین دو راهی میگذارید، دوراهی که یک راه آن پیروزی در جنگ و یک راه آن شهادت است. تفکر شیعه بنبستی ندارد. شهید شوی، آن طرف در ناز و نعمت هستی، شهید هم نشوی و پیروز بشوی، این طرف پیروز شدهای.
🔸 ایران هیچ زمانی شکست نخواهد خورد مگر واژۀ اسلام از ایران حذف شود. ایران تا زمانی پابرجا خواهد بود که این واژۀ اسلام باشد. اگر نباشد قطعاً شکست میخورد. دشمن لحظهای درنگ نمیکند. اگر ببیند ما لحظهای روی تفکرمان تعلل کردیم، قطعا فاتحه مان را میخوانَد.
🔸 ما میتوانیم در مقابل دشمن ایستادگی بکنیم و میتوانیم دشمن را به زمین بزنیم، زمانی که از سلاح های ایدئولوژیک استفاده کنیم. اگر از آنها استفاده کنیم، قطعاً دشمن در هرجایی باشد زمین گیر میشود.
🔸 پیامبر(صل الله علیه و آله و سلم) در حجّةالوداع، در منا برای مردم سخنرانی کردند. ما میجنگیم تا زمانی که کلمه لااله الا الله در همه جا فراگیر شود. ما فقط باید یک مکتب داشته باشیم. مکاتب سیاسی و فلسفی غرب را کنار بگذارید. فقط یک مکتب باید باشد و آن هم مکتب توحید است. مکتبی که همه زیر پرچم خدا باشیم و لازمۀ مهم آن وحدت است. اینقدر وحدت اهمیت دارد که دشمن بر روی وحدت سرمایه گذاری میکند. وحدت فقط این نیست که من، سُنی را و سُنی منِ شیعه را نزند. وحدت خیلی فراتر از اینها است. وحدتِ ما وحدتِ استراتژیک نیست. وحدت ما باید وحدت عقیدتی باشد. معیار وحدت این است که ما حول محور یک ولی باشیم.
💬 حجت الاسلام محمد علی #افکاری
⚫️ #جا_ماندگان_اربعین_حسینی
📆 پنج شنبه ۱۰ مهر ٩٩