مدل جامعه پردازی اسلامی را باید به شکل یک امت یعنی:یک مجموعه واحدی که به هم پیوسته (فی الجسد الواحد) اعضای یک پیکر که سرنوشتشون، مشکلاتشون، شادی هاشون و غم هاشون به هم دیگر پیوسته است باید نگاه کنیم و اگر اشتباه میشناسم درست متوجه بشویم و بشناسیم. به طور کلی اگر نگاه خود محوری و انسان های جدا از هم غربی در ذهن ما وجود دارد باید این نگاه رو با نگاه اسلامی که افراد رو جدا جدا نگاه نمیکنه و نگاهش به امت به هم پیوسته که مردمش در قبال یک دیگر مسئول هستند رو معاوضه کنیم.
اون چیزی که یک امت واحد و یک جامعه اسلامی رو تشکیل میدهد احساس مسئولیت ادم ها به یک دیگر است (المومنون والمومنات بعضهم اولیائُ بعض)مومنین کسانی هستند که به یک دیگر ولایت دارن و بهم دیگر پیوسته اند و پیوند انها بر اساس مسئولیت پذیری اجتماعی انها است. قران کریم در اخر سوره اله عمران میفرماید: (۱، یک به یک انسان های قوی،مقاوم و صبوری باشید.۲، جامعه قوی باشید و برای اینکه جامعه قوی باشید پیوند های بینتون رو محکم کنید.اون چیزی که پیوند میدهد ادم هارو به یک دیگر اینست که همه نگران جامعه باشند. به عنوان مثال مساجد ما به مسجدی شدن غیر مسجادی ما نپرداختن.من وارد مسجد میشم به جای اینکه خودم رو مسئول بدونم به اینکه باید غیر مسجدی هارو مسجدی بکنم یک برتری هم برای خودم نسبت به انها قائلم اتفاقا از من در روز قیامت سوال خواهد شد که:( تو چه تلاشی کردی برا اینکه غیر مسجدی ها مسجدی بشن؟ تو مسئولیت اجتماعی داشتی و در قبال ان چه کردی؟)
بعد از اینکه من مسئولیت خودم رو پذیرفتم، برای اینکه بتونم این مسئولیت رو انجام بدم شروطی وجود دارد. یکی از مهم ترین شرط ان این است که: من باور کنم که میتوانم کاری رو انجام بدهم. باور اینکه من میتوانم اثر گذار باشم شرطی است که باعث میشود من مسئولیتم را به درستی انجام دهم و شیطان تلاش میکند که این اعتماد به نفس رو از ما بگیرد. از ان طرف تمام تلاش اسلام این است که به من این باور رو بدهد که من خیلی کارها میتوانم انجام دهم و میتوانم نقش افرین باشم. خداوند همه ی نقشه هایی رو که برا جهان خلقت کشیده است رو ما ادم ها باید انجام بدهیم، ما خلیفه الله هستیم.ما امده ایم برای پیاده کردن نقشه های خداوند و خداوند همه ی توان اینکه ما این کارو انجام بدهیم رو به ما داده است و ما فقط باید ان رو باور کنیم. ایه ۲۵ سوره حدید میفرماید که خداوند پیامبران رو مامور کرده به اداره جامعه اما نه به این منظور که انها تنها مامور به انجام این کار هستند بلکه انها مامور هستند به تشکیل حکومت اسلامی تا مردم قیام کنند برای برپایی عدالت. مهم ترین کاری که پیامبران انجام میدادند دادن این خود اعتماد به نفس به مردم بود و چیزی که مستکبرین ازش میترسیدند و به خاطر اون جلوی پیامبران می ایستادند همین بود که دارن به مردم اعتماد به نفس میدهند. خیلی از ادم ها مسئولیت خودشون رو پذیرفتن اما میگن نمیتونم.
نکته بعدی اینکه همانطور که این وظیفه سن و سال ندارد تاثیر گذار بودن هم نیز سن و سال ندارد.همه میتوانند تاثیر گذار باشن حتی یک کودک شیر خوار شش ماهه هم میتواند تاثیر گذار باشد . یک کودک میتواند دل هارو بیدار کنه و مردم رو به زیر پرچم امام حسین (ع) بیاره.یک نوجوان۱۳ ساله وقتی باور بکنه میتواند کاری انجام بدهد به سرعت از خیمه خارج میشه و به سمت میدان نبرد حرکت میکنه و نقش افرینی میکنه در طول تاریخ.
همان طور که اقا(ره)فرمودند ۱ میلیون ادم میگویند رای من تنها فایده ای ندارد اما نمیگویند رای ما ۱ میلیون ادم خیلی تاثیر گذار است. هی میگویند من اما من نیست ما هستیم کنار هم مانند قطره های جدا از هم که باهم سیل میشوند. همان گونه که تعداد بسیاری از شیعیان متعقد به امام حسین(ع) به خودشون میگفتن من برم کربلا چه اتفاقی میوفته؟ که اگر میامدند تاریخ عوض میشد و تا زمانی که باور اینکه من و ما میتوانیم کاری انجام بدهیم در دل ادم ها زنده نشه ادم ها کاری از دستشون بر نمیاد.
هر کجای دنیا که انقلابی رخ داده از قبلش اون انقلاب در دل مردمش رخ داده. در دل مردمی که فکر میکردند نمیتونن هیچ کاری انجام بدهند انقلاب رخ داده. بعد از اینکه این انقلاب در دل رخ داد یک امام راحل یک سید علی حسینی خامنه ای(ره) همراه با یارانی مانند شهید صدوقی و شهید مطهری اینها دور او جمع میشوند تا ادم هارو یکی یکی بیدار کنند و در دل انها انقلاب ایجاد کنند . بارها حضرت امام(ره)فرمودند این انقلاب صاحب دارد و صاحب ان مردم هستند. بعد از اینکه مردم مسئولیت خودشون رو باور کردند و بعد از اون باور کردند که میتوانند تاثیر گذار باشن و پیوند های بین خودشون رو بر محوریت امام محکم کردند اون موقع به قدری قدرتشون زیاد میشه که انها ب ا دست خالی و بدون اسلحه میتوانند شاه تا دندان مسلح رو از کشور فراری بدن.امام قدرت مردم رو باور کرد و اون رو به مردم منتقل کرد.
شهید علملهدا در زمان طاقوت نوجوانی بود به خاطر فعالیت های انقلابی و سیاسی بازداشت شد اما به خاطر نوجوان بودند به بند سیاسی منتقل نشد ایشون رو منتقل کردند به بند نوجوانان بی بضاعت خلاف کار.بعد از مدتی امدند دیدند شهید علملهدا این نوجوان ۱۳،۱۴ ساله همه نوجوان های خلاف کار بی بضاعت رو نماز خون کرده و خودشم جلو ایستاده و دارن نماز جماعت میخونن.
چه چیزی باعث شد تا امام(ره) قیام کنند؟
امام(ره)برای بزرگترین معروف یعنی برای برپایی نظام جمهوری اسلامی قیام کرد.پیدا کردن قدرت لازمه ی انجام این معروف هست.پیدا کردن این قدرت بر کسی که شرایط ان رو داره واجب هست و اگر شرایط رو نداره پیدا کردن شرایط بر او واجب است.
ما انسان ها به خاطر کنار کشیدن از کسب شرایط و تبدیل شدن به قطره های جدا از هم قدرت تاثیر گذاری خودمون رو از دست دادیم و واقعا هم تاثیر گذار نخواهیم بود اگر از هم جدا باشیم. اگر قرار است که ما تاثیر گذار باشیم باید باید بین افراد جامعه پیوند باشه و این پیوند باید بر اساس یک محور باشد. این محوری که باید پیوند ها بر اساس اون باشه ولی خدا است. فرق پیوند بین افراد بدون محور ولی خدا میشو پیوند عام و با ولی خدا میشود پیوند خاص و قطعا پیوند خاص میتواند اثر گذار باشد.