تاریخ ٩٥ روز زندگی حضرت زهرا س
بخش ۴
تحصن اصحاب و هجوم اول به خانه وحی
سران سقیفه در حرکت اول خود از حاضران بیعت خصوصی گرفتند و در حرکت دوم خود که ۳ روز بعد انجام شد، از مردم بیعت عمومی گرفتند.
در منابع اهل سنت آمده که "اما ۱۲ نفر از بزرگان اصحاب بیعت نکرده و در خانه علی ع و فاطمه س تحصن کردند. از آن جمله: سلمان، ابوذر، مقداد، عمار، ابنعباس، حذیفه، طلحه، زبیر و ابوسفیان!" [۱]
برخی از این افراد با ایمان کامل به غدیر، با سقیفه بیعت نکرده و با علی ع میمانند. برخی دیگر مانند ابوسفیان نیز میدانند که سقیفه رویدادی جعلی است و آنچه حقیقت دارد، غدیر است.
لذا اگر قرار باشد منفعتی به آنها برسد، از خانه علی ع است، نه از سقیفه.
"خبر تحصن به خلیفه اول رسید. عمر را فرستاد تا تحصن را بشکند. او گفت: هيزم بياوريد، قسم به کسيکه جانم در دست اوست، اگر از خانه بيرون نياييد خانه را با اهلش آتش میزنم. به او گفتند: فاطمه در این خانه است. گفت: حتی اگر فاطمه در خانه باشد" [۲]
هجوم اول با تهدید به آتش زدن خانه به قصد شکستن تحصن انجام میشود.
حضرت علی ع برای حفظ دین و صلاح مسلمین، سکوت میکنند. حکومت کودتا به هدفش میرسد و در حرکت سوم، تحصن شکسته میشود.
اهل سنت این حرکت را از فضائل خلیفه دوم میدانند، چون او در برابر حضرت علی ع و یارانش شجاعانه ایستاد و سخن گفت و تحصن را شکست.
حرکت چهارم سران سقیفه، غصب فدک است. فدک، فیء است. فیء هدایایی است که بدون جنگ به پیامبر رسیده است. پیامبر در سال ۴ هجری، فیء را به مهاجرین دادند تا آنها مستقل شوند.
در سال ۷ هجری آیه نازل میشود و پیامبر مأمور میشوند تا فدک را به حضرت زهرا س ببخشند.
[۱] و [۲] کتاب الامامة و السیاسة
مؤلف: ابنقتیبه دینوری، اهل سنت