حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی

۴ اسفند ۱۳۹۵ 1174 0 نظر

تاریخ ٩٥ روز زندگی حضرت زهرا س

        بخش ٥ و ۶

 

چرا فدک اهمیت دارد؟

 

 فدک دهکده‌ای حاصلخیز و یهودی‌نشین در شرق خیبر بود. سال ۷ هجری، یهویان خیبر با پیامبر اکرم وارد جنگ می‌شوند. ۶ درب قلعه خیبر فتح شد ولی درب آخر مانده بود. جنگ به طول می‌انجامد. مسلمین توان فتح کامل را ندارند.

حضرت علی ع از ناحیه چشم بیمار شده است. پیامبر اکرم ایشان را می‌خوانند و برایش دعا می‌کنند و پرچم فرماندهی را به دستش می‌دهند. فردا که می‌رسد، حضرت علی ع با شجاعت خیبر را فتح می‌کنند.

 

 اهالی فدک، زودتر نمایندگانی نزد پیامبر می‌فرستند و می‌گویند که قصد جنگیدن ندارند اما درخواست می‌کنند که اسراء خیبر آزاد شوند. آنها فدک را به عنوان تضمین صداقت خود، به پیامبر می‌دهند. "آیه نازل می‌شود: وَ آتِ ذا ‌القُربی حَقّه. پیامبر اکرم مأمور می‌شوند تا فاطمه س را بخواهند و فدک را که خداوند تقسیم کرده به ایشان اعطاء کنند" [۱]

 

 "ابن‌عباس از پیامبر می‌پرسد: ذی القربی که مودت ایشان هم واجب است، چه کسانی هستند؟ پیامبر فرمودند: فاطمه، علی و دو پسرش" [۲]

 

 درآمد فدک در طول یک سال از ۷۰.۰۰۰ تا ۱۲۰.۰۰۰ دینار نقل شده است. هر دینار، یک مثقال طلاست. طبق آیات قرآن، خمس و فیء به عنوان منابع مالی مشخص در اختیار پیامبر قرار دارد و پس از ایشان در اختیار اهل بیت ایشان است.

کرامت اهل بیت پیامبر آنچنان زبانزد است که در بخشش ایشان به یتیم و فقیر و اسیر، آیات سوره انسان نازل می‌شود. این خاندان، هر چه دارند در راه خدا انفاق می‌کنند. اگر فدک در اختیار آنها باشد، گرسنه‌ای در بلاد مسلمین باقی نمی‌ماند.

 

حکومت کودتا روی کار آمده است و می‌بیند علی ع که از همه جهت شایستگی دارد، منابع مالی نیز دارد. لذا مرجعیت اجتماعی از آن او می‌شود و مردم شیفته اخلاق و رفتار او خواهند شد.

این موضوع برای حکومت دردسرساز خواهد شد. به همین جهت به فکر غصب فدک می‌افتند.

 

 [۱] کتاب ینابیع‌المودة، قندوزی، اهل سنت

      [۲] کتاب شواهد التنزیل، حسکانی، اهل سنت

 


صوت : تاریخ ٩٥ روز زندگی حضرت زهرا (س) - بخش پنجم

صوت : تاریخ ٩٥ روز زندگی حضرت زهرا (س) - بخش ششم


گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی می باشد.