حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد

۸ مرداد ۱۳۹۷ 2188 0 نظر

برنامه سمت خدا

موضوع برنامه: سیری در صحیفه سجادیه امام زین العابدین (علیه‌السلام) - شرح دعای هشتم

كارشناس: حجت الاسلام والمسلمين فرحزاد

تاريخ پخش: 01- 05- 97 

بسم الله الرحمن الرحیم، اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.

شریعتی: سلام می‌کنم به همه بیننده‌ها و شنونده‌های نازنین‌مان، ایام دهه کرامت     بر شما مبارک باشد. کم کم داریم نزدیک می‌شویم به اوج این دهه که میلاد با سعادت ولی نعمتمان، امام رئوف، امام رضا(ع) هست. انشاءالله زیارت مشهد الرضا نصیب شما شود و به برکت امام رضا تمام دلها سرشار از آرامش باشد. حاج آقای فرحزاد سلام علیکم. خیلی خوش آمدید. ایام بر شما مبارک باشد.

حاج آقای فرحزاد: عرض سلام دارم خدمت جنابعالی و بینندگان و شنوندگان عزیز، دهه کرامت و ولادت سر تا سر نور ولی نعمتمان آقا علی بن موسی الرضا را تبریک عرض می‌کنم. انشاءالله جزء بهترین شیعیان امام هشتم و جزء زوار خالص او باشیم و خدا به همه مردم ما توفیق بدهد که  واسطه خیر شوند که همه عزیزان و بستگانی که نرفتند، محض رضای خدا بروند. در مملکت ما زشت است که بسیاری دوست اهل‌بیت و عاشق اهل‌بیت هستند ولی هنوز مشهد نرفتند. انشاءالله خدا به همه عزیزان توفیق بدهد که واسطه     این خیر شوند و همه را به مشهد الرضا برسانند. 

شریعتی: بحث امروز ما به رسم دوشنبه‌ها که در محضر صحیفه سجادیه هستیم، دعای هشتم صحیفه سجادیه بود که امام سجاد(ع) از رذایل اخلاقی به خداوند متعال پناه می‌برند که در واقع یک مکتب و یک کلاس درس برای ما است. 

حاج آقای فرحزاد: بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدلله رب العالمین، اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.

همانطور که هفته‌های گذشته عرض کردیم، دعای هشتم صحیفه سجادیه 44 رذیله و اخلاق مذموم هست که امام سجاد(ع) به خدا پناه می‌برند یعنی بدون کمک و پناه به خدا آدم نمی‌تواند از این معضلات بیرون بیاید. باید خدا کمک کند. اگر کمک نکند همه درمانده هستیم. از چیزهای دیگر که حضرت به خدا پناه می‌برند، «وَ نَعُوذُ بِكَ مِنْ تَنَاوُلِ اَلْإِسرَافِ» خدایا به تو پناه می‌بریم که گرفتار اسراف شویم. باید در مورد اسراف در برق و اسراف در آب صحبت کنیم. البته سوء مدیریت هست و هر هفته پیام‌هایی داریم که چرا به مسئولین و دولتمردها نمی‌گویید؟ ما به همه می‌گوییم ولی اگر آنها نتوانستند یا توانستند و عمل نکردند لااقل خودمان به داد خودمان برسیم. امام سجاد می‌گوید: به تو پناه می‌برم از اینکه مرتکب اسراف شوم. بیست میلیون خانوار هرکدام دو لامپ را خاموش کنیم. حیاط و کوچه را می‌شوید و می‌گوید: پولش را می‌دهم. اسراف در مصرف نان و غذا، چقدر غذای سالم دور ریخته می‌شود. در رستوران‌ها و عروسی‌ها! «وَ مِنْ فِقْدَانِ اَلْكَفَافِ» اگر دچار اسراف شدم ممکن است به اندازه کفاف گیر من نیاید. یعنی قدردان نباشم! «وَ نَعُوذُ بِكَ مِنْ شَمَاتَةِ اَلْأَعْدَاءِ» خدایا به تو پناه می‌برم از اینکه دچار شماتت دشمن‌ها شوم.

پیغمبر (ص) فرمودند: «انی ما أخاف علیکم من الفقر و لکن أخاف علیکم من سوء التدبیر» فرمود: من بر فقر و کمبود و نداری بر شما نمی‌ترسم. بر سوء تدبیر و سوء مدیریت می‌ترسم. چرا اینقدر ریخت و پاش اضافه هست؟ «ضَمِنْتُ‏ لِمَنِ اقْتَصَدَ أَنْ لَا يَفْتَقِرَ» (كافى، ج 4، ص 53) امیرالمؤمنین می‌فرماید: ضمانت می‌کنم کسی که ولخرجی نکند و میانه رو باشد، مقتصد باشد، هیچوقت فقیر و گرفتار نشود. خدایا به تو پناه می‌برم از اینکه مورد شماتت دشمن قرار بگیرم. به تو پناه می‌برم از اینکه «وَ مِنَ اَلْفَقْرِ إِلَى اَلْأَكْفَاءِ» دستم را به هم‌نوع خودم دراز کنم. بخاطر تشریفات و تجملات دست جلوی دیگران دراز کنم. «وَ مِنْ مَعِيشَةٍ فِي شِدَّةٍ» خدایا به تو پناه می‌برم که عیش و زندگی من در شدت زحمت باشد. «وَ مِيتَةٍ عَلَى غَيْرِ عُدَّةٍ» خدایا به تو پناه می‌برم از اینکه مرگ من فرا برسد و آماده برای رفتن نباشم. خدایا به تو پناه می‌برم از مرگی که آمادگی نداشته باشم. 

نماز یکشنبه ذی‌القعده چون یک روز از آن گذشته است، امسال پنج تا یکشنبه است، چون روز اول ماه یکشنبه بوده است. خواهش می‌کنم همه یکدیگر را با خبر کنند. این نماز یک نماز ویژه است. پیغمبر تعبیر می‌فرماید: کسی که این نماز را بخواند، به او می‌گویند: از اول شروع کن. خدا گناهان او را می‌آمرزد و توبه او را قبول می‌کند. خدا در روز قیامت خصماء     خود را راضی می‌کند. دیون مردم را ادا می‌کند، توانی که دارد انجام می‌دهد و آن کسی هم که نتوانست خدا کمکش می‌کند بلاشک خصماء او را راضی می‌کند. از خاصیت‌های مهم این نماز این است که با ایمان از دنیا می‌رود. در این دوره آخرالزمان حدیث داریم کسی با ایمان از دنیا برود ملائکه تعجب می‌کنند که چطور این دین و ایمانش را حفظ کرده است؟ نماز یکشنبه ماه ذی‌القعده باعث می‌شود انسان با ایمان از دنیا برود. قبر انسان در قیامت وسیع و نورانی است. یعنی از زمانی که می‌میرد تا قیامت در وسعت و نورانیت است. از خاصیت‌های این نماز وسعت رزق است. از خاصیت‌های این نماز این است که خدا پدر و مادرش را از او راضی می‌کند، مغفرت و آمرزش را شامل حال خودش و ذریه‌اش می‌کند. ملک الموت با او مدارا می‌کند و با آسانی از دنیا می‌رود. این نماز ده دقیقه وقت می‌برد و یکبار هم خواندنش کافی است. غسل روز یکشنبه ماه ذی‌القعده را بکنند. دو تا دو رکعت مثل نماز صبح به دو سلام، یک حمد و سه تا قل هو الله، بعد از «قل هو الله» در مفاتیح نوشته «مُعوذتین» یعنی «قل اعوذ برب الناس، قل اعوذ برب الفلق» بعد از اینکه دو تا     دو رکعت تمام شد، بعد از سلام نماز هفتاد مرتبه «استغفرالله ربی و اتوب الیه» یکبار هم «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» و بعد یک دعای یک خطی دارد. »یا عزیز یا غفار اغفر لی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فانه لا یغفر الذنوب الا أنت» خیلی نماز خوبی است. ما کم عبادتی را داریم که اینقدر امتیاز برای آن قائل شده باشند. مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی، عرفا، اهل سیر و سلوک، کسی می‌خواست شاگرد ایشان شود سفارش می‌کردند اول برو نماز ماه ذی‌القعده را بخوان. غیر از ماه ذی‌القعده هم بعضی نقل کردند می‌شود خواند. 

در اول این دعا که از هیجان حرص به خدا پناه می‌برند و ما دو هفته در مورد حرص صحبت کردیم. هفته گذشته گفتم: چقدر خوب است آنهایی که توان دارند بیایند اشتغال زایی کنند، افرادی را به کار بگیرند و خدمت رسانی بکنند. گفتم: مثلاً کسی که ماشین دو میلیاردی سوار می‌شود می‌تواند ماشین دویست میلیونی سوار شود و پولش را بدهد بیست تا     پراید بگیرد بیست نفر کار کنند. جوان سی ساله‌ای مرا سوار کرد که فرودگاه ببرد، کنار او کسی نشسته بود که دوستش بود و استاد دانشگاه بود. گفت: حاج آقا این جوان را می‌بینی که به شما ارادت دارد. دقیقاً کار شما را که در سمت خدا سفارش کردی این عمل کرده است. این جوان از راه حلال یک میلیارد و پانصد میلیون درآمد داشته است. می‌توانسته با این پول سرمایه‌گذاری کند و کیف کند ولی آمده حدود هفتاد پراید خریده و هفتاد نفر شغل ایجاد کرده است. مثلاً گفته: یک سوم برای من و دو سوم برای شما باشد. آدم هم هست میلیارد میلیارد روی هم انباشته کرده و تمام اینها بر خودش و خانواده‌اش داغ می‌شود. این کار از هزار نماز شب بالاتر است. سخی ولو غرق گناه باشد امام صدق ضمانت کردند که به بهشت می‌رود. بخیل ولو هفتاد سال سر سجاده باشد و دعا کند، در قعر جهنم می‌سوزد. «لا یدخل الجنة بخیلٌ و لا یدخل النار سخیٌ» هیچوقت بخیل به بهشت نخواهد رفت. آدم سخی هم هیچوقت با آتش جهنم نخواهد سوخت ولو کافر باشد.

امروز جمله دوم امام سجاد(ع) بعد از اینکه حضرت از هیجان حرص به خدا پناه می‌برند، می‌فرماید: خدایا من به تو پناه می‌برم از شدت و تیزی غضب و خشم. بیشتر گناهان در حالت خشم و غضب انجام می‌شود. آدمی که معتدل و آرام و حلیم و صبور است، اهانت و جسارت نمی‌کند. ولی آدم وقتی عصبانی می‌شود، دست به هرکاری می‌زند. تمام قتل‌ها و جنایت‌ها و تعدی‌ها و زورگویی‌ها در حالت غضب انجام می‌شود. لذا امام صادق(ع) فرمودند: «الْغَضَبُ‏ مِفْتَاحُ‏ كُلِّ شَرُ» (كافي، ج2، ص303) غضب و خشم کلید تمام بدی‌هاست. تمام طلاق‌ها و             بدی‌ها و        اختلاف‌ها،     همه بخاطر غضب است. می‌فرماید: «الحدة ضرب من الجنون» کسی که عصبانی می‌شود و تند می‌شود یک نوع حالت جنون و دیوانگی است. علامتش چیست؟ «الْحِدَّةُ ضَرْبٌ مِنَ الْجُنُونِ لِأَنَّ صَاحِبَهَا يَنْدَمُ» حضرت فرمود: علامتش این است که کسی که خشم می‌کند چند لحظه بعد که آرام می‌شود خودش می‌گوید: عجب کاری کردم. علامتش این است که کسی که خشم می‌کند پشیمان می‌شود «فَإِنْ لَمْ يَنْدَمْ فَجُنُونُهُ مُسْتَحْكَمٌ» اگر عقلش برگشت و از کاری که کرد پشیمان شد، حضرت می‌فرماید: این علامت این است     که می‌خواهد بیرون بیاید ولی اگر پشیمان نشود دیگر جنون او صد در صد است. این روایت در کتب معتبره‌ی ما هست، در اصول کافی و بحار هست، خیلی‌ها هستند توبه‌شان قبول می‌شود. حتی پشیمانی در بعضی گناه‌ها کافی است ولی پیغمبری که     دینش و مکتبش رحمة للعالمین است، فرمود: خدا توبه آدم بداخلاقو خشن و غضبناک را قبول نمی‌کند. آن کسی که خیلی عصبی می‌شود منظور ما هست. هرچه استغفرالله بگوید و توبه کند خدا نمی‌پذیرد. من خیلی خوشحالم که پیرمرد هشتاد ساله می‌گوید: بخاطر این روایت‌ها اخلاق من عوض شده است. هیچوقت آیه یأس نخوانیم و نگوییم نمی‌شود. از پیغمبر سؤال کردند: چرا توبه بداخلاق پذیرفته نمی‌شود؟ حضرت فرمودند: «لأنه تاب من ذنبٍ وقع     فی ذنبٍ اکبر» آدمی که تند است و سریع جوش می‌آورد فایده ندارد. امام صادق فرمود: خوش اخلاقی گناهان را ذوب می‌کند همانطور که خورشید برف و یخ را ذوب می‌کند. همین که آدم خوش اخلاق باشد، استغفرالله هم نگوید به بهشت می‌رود. حضرت فرمود: چون ادامه دارد و دوباره کاسه و کوزه‌ها را می‌شکند توبه‌اش قبول نمی‌شود. 

یک سید بزرگواری بود فوت کرد. ایشان فرمودند: یک موقع نجف رفتم     درس بخوانم.     در     مفاتیح                     خواندم کسی این دعا را بخواند صورتش در روز قیامت مثل ماه شب چهارده می‌درخشد. گفت: من هم این دعا را خواندم. یک شاگردی داشت مرحوم آقای انصاری همدانی رفیق صمیمی آیت الله دستغیب بودند به نام مرحوم آ سید عبدالله فاطمی شیرازی، ایشان گفت: من این دعا را خواندم. مرحوم آقای فاطمی از افرادی بود که همه متفق القول هستند که ایشان چشم برزخی داشتند، خیلی از واقعیت‌ها را می‌دید. گفت: من این دعا را خواندم، چند دقیقه بعد در خانه را زدند. آمدم دیدم سید عبدالله فاطمی است. نگاه کرد می‌خواست مرا ببوسد و مرا بغل کند. گفت: فلانی می‌آیی بیرون برویم؟ گفتم: باشد. رفتیم قدم زدیم و اسم یک نفر را برد که من از او دلخور بودم. خیلی تند شدم و به طرف بد و بی‌راه گفتم. به من گفت: حیف نیست! از وقتی که من در خانه تو آمدم نگاهم به شما افتاد صورت شما مثل ماه شب چهارده می‌درخشید. ولی الآن صورت تو مثل یک سگ وحشی حمله کننده شده است. آن دعا را خوانده صورتش مثل ماه شب چهارده شده است. تمام وجود ما عکس‌العمل دارد. الآن که حالت غضب و خشم گرفته مثل یک سگ پرخاشگر شده است. 

یک عالم بسیار برجسته که صلاح نیست اسمش را ببرم و ایشان در حد شهید مطهری بوده است. ایشان فرمودند: زمانی در خانه با همسرم سر مسأله‌ای بگو مگو پیدا کردیم و تند شدم. یکباره به خودم آمدم که خجالت نمی‌کشی اینطور صحبت می‌کنی؟ گفت: خدا به من کمک کرد فوری دست خانمم را بوسیدم و عذرخواهی کردم. یعنی این کار از هزارها عبادت بالاتر است. اینکه آدم در حالت غضب خودش را کنترل کند. یک عالم فرهیخته‌ای از دوستان علامه طباطبایی نقل کرده است. آیت الله امجد خیلی خدمت علامه طباطبایی بودند. فرمودند: کسی 24 ساعت با ایشان مراوده می‌کرد، می‌خواست ایشان را عصبانی کند، عصبانی نمی‌شد. اینقدر ملایم و لطیف بود. یک دانشمند مسیحی از خارج خدمت ایشان می‌آید. از علامه وقت می‌گیرد، حدود هفت ساعت با علامه مباحثه می‌کند و علامه با نرمی جواب می‌دهد.     بعد از هفت ساعت ایشان شیعه می‌شود. یکی از دوستان می‌گوید: چه شد شما شیعه شدی؟ گفت: از نظر منطق و استدلال بعضی جاها مجاب نشدم ولی چیزی که مرا شیفته این آقا کرد و در من انگیزه ایجاد کرد که شیعه شوم، این بود که یکبار این آقا تند نشد. راه او حق است. اخلاق و حلم او مرا شیعه کرد. شهید مطهری می‌فرماید: شما فکر می‌کنید انبیاء فقط با برهان و استدلال     مردم را عوض کردند؟ بخش اعظم آن رفتار انبیاء بوده است. علمای ما با منطق و استدلال مردم را هدایت کردند ولی اخلاق و رفتار هست که مهم است. همانطور که غضب کلید همه بدی‌هاست، خوش اخلاقی کلید تمام خوبی‌هاست.

شریعتی: امروز صفحه 389 قرآن کریم، آیات 29 تا 35 سوره مبارکه قصص را تلاوت خواهیم کرد. چقدر خوب است که ثواب تلاوت این آیات را به حضرت رضا(ع) هدیه کنیم.

«فَلَمَّا قَضى‏ مُوسَى الْأَجَلَ وَ سارَ بِأَهْلِهِ آنَسَ مِنْ جانِبِ الطُّورِ ناراً قالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ ناراً لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْها بِخَبَرٍ أَوْ جَذْوَةٍ مِنَ النَّارِ لَعَلَّكُمْ تَصْطَلُونَ «29» فَلَمَّا أَتاها نُودِيَ مِنْ شاطِئِ الْوادِ الْأَيْمَنِ فِي الْبُقْعَةِ الْمُبارَكَةِ مِنَ الشَّجَرَةِ أَنْ يا مُوسى‏ إِنِّي أَنَا اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ «30» وَ أَنْ أَلْقِ عَصاكَ فَلَمَّا رَآها تَهْتَزُّ كَأَنَّها جَانٌّ وَلَّى مُدْبِراً وَ لَمْ يُعَقِّبْ يا مُوسى‏ أَقْبِلْ وَ لا تَخَفْ إِنَّكَ مِنَ الْآمِنِينَ «31» اسْلُكْ يَدَكَ فِي جَيْبِكَ تَخْرُجْ بَيْضاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ وَ اضْمُمْ إِلَيْكَ جَناحَكَ مِنَ الرَّهْبِ فَذانِكَ بُرْهانانِ مِنْ رَبِّكَ إِلى‏ فِرْعَوْنَ وَ مَلَائِهِ إِنَّهُمْ كانُوا قَوْماً فاسِقِينَ «32» قالَ رَبِّ إِنِّي قَتَلْتُ مِنْهُمْ نَفْساً فَأَخافُ أَنْ يَقْتُلُونِ «33» وَ أَخِي هارُونُ هُوَ أَفْصَحُ مِنِّي لِساناً فَأَرْسِلْهُ مَعِي رِدْءاً يُصَدِّقُنِي إِنِّي أَخافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ «34» قالَ سَنَشُدُّ عَضُدَكَ بِأَخِيكَ وَ نَجْعَلُ لَكُما سُلْطاناً فَلا يَصِلُونَ إِلَيْكُما بِآياتِنا أَنْتُما وَ مَنِ اتَّبَعَكُمَا الْغالِبُونَ «35»

ترجمه: پس چون موسى، مدّت (قرارداد خود با شعيب) را به پايان رساند و با خانواده‏اش رهسپار گرديد، از سوى (كوه) طور آتشى را ديد. به خانواده‏اش گفت: (همين جا) بمانيد، همانا من آتشى ديده‏ام، (مى‏روم تا) شايد از آن خبرى بيابم يا مقدارى آتش برايتان بياورم تا (با آن) گرم شويد. پس همين كه (موسى) به نزد آن (آتش) آمد، (ناگهان) از جانب راست آن درّه، در آن منطقه مبارك و خجسته از (ميان) يك درخت، ندا داده شد كه اى موسى! همانا من، اللّه، پروردگار جهانيان هستم. و (از تو مى‏خواهم) اين‏كه عصايت را بيفكنى! پس چون (موسى عصا را انداخت ناگهان) مشاهده كرد كه آن (عصا) چنان جست و خيز مى‏كند كه گويا مارى چالاك و كوچك است، پشت‏كنان فرار كرد و به عقب (هم) نگاه نكرد! (به او ندا رسيد كه) اى موسى! پيش بيا و نترس، همانا تو درامان هستى. (اى موسى! اكنون) دستت را در گريبانت فرو ببر (خواهى ديد كه) بدون هيچ بيمارى، و نقص و عيبى، سفيد و درخشان بيرون خواهد آمد، و براى رهايى از (تعجب و) ترس، بازوى خود را جمع كن، پس اين (دو معجزه، دو دليل روشن و) دو برهان از طرف پروردگارت به سوى فرعون و اشراف اطراف اوست، به درستى‏كه آنان گروهى فاسق بوده‏اند. (موسى) گفت: پروردگارا! همانا من يكى‏از آنها (فرعونيان) را كشته‏ام، پس مى‏ترسم كه مرا (به قصاص او) به قتل رسانند. و برادرم هارون را كه در بيان از من شيواتر است براى يارى‏ام با من بفرست تامرا تصديق كند، همانا مى‏ترسم كه (فرعونيان) مرا تكذيب كنند. (خداوند) فرمود: (نگران مباش) ما بازوى تو را به واسطه (همراهى) برادرت محكم خواهيم كرد و براى شما، برترى و سلطه قرار خواهيم داد، پس به بركت آيات (و نشانه‏هاى) ما بر شما دست نخواهند يافت (و) شما و هركس پيروى‏تان كند، پيروز خواهيد بود.

شریعتی: 

باب الجواد راه ورودی به قلب توست *** حاجت رواست هرکه از این راه می‌رود

از فضیلت ذکر بلند صلوات بر محمد و آل محمد بگویند و بعد هم اشاره قرآنی امروز را بشنویم. 

حاج آقای فرحزاد: این ایام وقت خوبی است که صلوات‌ها و تلاوت‌هایمان را هدیه به امام هشتم و حضرت معصومه(س) بکنیم. در چند روایت داریم که یکی از چیزهایی که باعث پاک شدن و آمرزش گناهان می‌شود، مدامت بر ذکر صلوات است. امام هشتم(ع) فرمود: «مَنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَی مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ» کسی که وسیله‌ای برای پاک کردن گناهانش ندارد، «فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلاةِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَاِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً» زیاد صلوات بر محمد و آل محمد بفرستد که گناهان را منهدم می‌کند.

شریعتی: این هفته قرار گذاشتیم از خطیب شهیر، عالم بزرگواری که حضور ایشان در ایام قبل از انقلاب و در شناساندن امام زمان زمان(عج)، نقطه عطفی بوده است مرحوم شیخ احمد کافی(ره)، که نکات شما را در مورد ایشان خواهیم شنید.

حاج آقای فرحزاد: ایشان چند ویژگی فوق العاده داشت. یکی اینکه ولایت و محبت برای اهل‌بیت در حد اعلی مخصوصاً آقا امام زمان(ع)، ایشان می‌فرمود: من برای آل محمد می‌میرم و جان می‌دهم. ایشان سن زیادی نداشت، زیر پنجاه سال داشتند. ایشان را به شهادت رساندند. ایشان قبل از انقلاب دعای ندبه را احیاء کرد، مهدیه‌ها را احیاء کرد. یاد امام زمان را احیاء کرد. روحانی که در سن خیلی بالا نبود. منبرهای ایشان در هرشهری که می‌رفت، جمعیت از شهر و اطراف فراوان برای می‌آمدند. از اصفهان و شیراز و گرگان می‌آمدند که در دعای ندبه ایشان شرکت کنند. ایشان عجیب بین مردم و امام زمان و اهل‌بیت ارتباط می‌داد و در کنارش کارهای خیر زیاد می‌کردند. مثلاً اتوبوس می‌آوردند و می‌گفتند: این هفته دیدار سالمندان برویم. دیدار یتیمان برویم. آیت الله ناصری می‌فرمودند: چون از نجف با ایشان رفیق بودیم، یک موقع ایشان به اصفهان آمدند. من به ایشان گفتم: اگر می‌توانید دولت آباد هم بیایید. گفتند: یک نصف شب می‌رسم. گفتند: یک نصف شب کسی منبر نمی‌آید. گفت: شما اعلام کن آقای کافی است. گفت: من احتیاطاً نیم ساعت جلوتر رفتم که ببینم کسی آمده است. آنقدر جمعیت از شهر و اطراف آمده بود، جای سوزن انداختن نبود. کسی که برای اهل‌بیت با نیت خالص جان فشانی می‌کند، اینطور محبتش در دلها قرار می‌گیرد. خدا رحمتشان کند. انشاءالله روحانیون ما از رفتار و اخلاق ایشان الگو بگیرند.

شریعتی: ما بحث زیارت اولی‌ها را مکرر گفتیم. قرار گذاشتیم امسال طرح ما متفاوت‌تر باشد. خیلی‌ها گلایه کردند که ما دسترسی به سایت و اینترنت برای ثبت نام نداریم. امسال گفتیم بیاییم از طریق روحانیون و ائمه جماعات وارد شویم، آنها واسطه شوند و ثبت نام‌ها توسط آنها صورت بگیرد. ائمه جماعات واسطه بین ما و مخاطبین هستند. باقی کارها هم که به عهده دوستان ماست و انشاءالله همه آنها مأجور باشند.

حاج آقای فرحزاد: انشاءالله ائمه جماعات همکاری کنند مخصوصاً در مناطق محروم بیایند واسطه خیر شوند. به صورت گروهی تأیید کنند که اینها زواری هستند که تا به حال زیارت امام رضا نرفتند. باز هم از خیرین خواهش دارم که کمک کنند و چقدر امام هشتم و دل     دوستان امام هشتم را شاد می‌کنند. یکی از آقایانی که خانمش به کربلا رفته بود پیامک داده بود که من چند روز روزه گرفتم و ثوابش را به خدمتگزاران زوار هدیه کردم. امام صادق(ع) فرمود: یک درهم که برای ما اهل‌بیت هزینه شود، بیشتر دوست دارم از دو میلیون درهمی که در کارهای خیر دیگر صرف شود. همه کارهای خیر باید کنار هم باشد. هر غذایی ویتامین خاص خود را دارد. وقتی اینها را با اهل‌بیت پیوند می‌زنی به یتیم و فقیر هم می‌رسد، مسجد هم درست می‌شود و خیلی برکات دارد. این ایام متعلق به امام رئوف است، بیایید یک ذره از رأفت امام رضا در دلهایمان وارد کنیم. شما که می‌بینی مستأجرت ندارد، شما وضعت خوب است، رحم کنید. بخاطر امام رضا و اهل‌بیت رحم کنید. 

دیشب خدمت     یکی از امام  جمعه‌های استانی بودم،  یک حرفی زد که خیلی مرا منقلب کرد. گفت: وقتی تلویزیون اعلام کرد     که در آبادان و خرمشهر مردم آب ندارند یا قحطی آب دارند، چند نفر آمدند و چند میلیون پول آوردند و گفتند: ما شب خوابمان     نمی‌برد برای آبرسانی     خرمشهر؟ اینکه به فکر دیگران باشیم خیلی مهم است. اگر می‌خواهیم امام رضا دست ما را بگیرد بیاییم دست دیگران را بگیریم. روایت کوتاهی از امام هفتم(ع) است که فرمود: کسی که در راه خیر و راه حق مالش را مصرف نکند، خدا او را گرفتار می‌کند دو برابر در راه باطل خرج کند. امام هشتم فرمود: پدرم موسی بن جعفر را خواب دیدم. فرمود: «اذا کنت فی شدة فاکثر من ان تقول یا رئوف و یا رحیم» هروقت دچار بحران شدی ذکر یا رئوف و یا رحیم را زیاد بگو.

شریعتی: دعا بفرمایید و آمین بگوییم.

حاج آقای فرحزاد: خواهش می‌کنم از همه که هر روز مبلغی را صدقه بگذارند. خدایا تو را قسم می‌دهیم به حق آقا علی بن موسی الرضا رفع هم و غم و گرفتاری از همه گرفتارها، همه ملت و مملکت ما و از همه عالم بفرما. قلب امام زمان از ما راضی و فرجش را نزدیک و ما را جزء بهترین یارانش قرار بده. خدایا به حق محمد و آل محمد توفیق زیارت امام هشتم برای همه خصوصاً آنهایی که تا به حال مشرف نشدند مرحمت بفرما.  به آنهایی که همسر ندارند، شغل ندارند، مسکن ندارند، فرزند ندارند، به همه مرحمت بفرما به  برکت صلوات بر محمد و آل محمد. نماز یکشنبه ماه ذی‌القعده را فراموش نکنید.

شریعتی: «والحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمدٍ و آله الطاهرین»

 


صوت : 1 مرداد 97 - سیری در صحیفه سجادیه امام زین العابدین علیه السلام

ویدیو : 1 مرداد 97 - سیری در صحیفه سجادیه امام زین العابدین علیه السلام


گزارش 0
برای ارسال نظر وارد شوید و یا ثبت نام کنید.

comments نظرات

هنوز نظری ارسال نشده است.
جدیدترین محبوب ترین داغ ترین
تمام حقوق این صفحه محفوظ و متعلق به حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد می باشد.