“اذا اوی الفتیه الی الکهف فقالوا ربنا ءاتنا من لدنک رحمه وهیی لنا من امرنا رشدا”
(الکهف – ۱۰)
آنگاه که جوانان به سوی غار پناه بردند، گفتند: پروردگارا ما را از جانب خود رحمتی عطا کن و در کارمان برای ما رشد و تعالی فراهم ساز.
”الف)
توجه به مسائل معنوی و تمسک به اهل بیت عصمت و طهارت علیها السلام همواره از نیازهای روحی شیعه، خصوصا جوانان بوده و می باشد. در سال های اخیر و به دنبال تهاجم فرهنگی غرب علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به تعبیر مولایمان مقام معظم رهبری مدظله العلی شبیخون فرهنگی غرب، این نیازمندی بیشتر از گذشته احساس می شد، لذا بر این اساس تعدادی از جوانان و فعالان مذهبی شهر خرم آباد با هدف تحقق موارد زیر، تصمیم به پایه گذاری و تاسیس هیئت مساکین الزهرا سلام الله علیها گرفتند:
جذب جوانان مشتاق و تشنه معارف دینی، ترویج فرهنگ غنی شیعه و دین مبین اسلام، شناخت و معرفی سیره اهل بیت عصمت و طهارت، خصوصا حضرت سید الشهداء علیه السلام، زدودن غبار عادت های خرافی و جلوگیری از پاره ای از انحرافات و کج روی ها در شیوه عزاداری.
هیئت مساکین الزهرا سلام الله علیها در سال ۱۳۷۸ تاسیس و در سازمان تبلیغات اسلامی با شماره ۲۲۰۰۱۰۲۱۳ به ثبت رسید.
هیئت مساکین الزهرا سلام الله علیها دارای ۶ نفر اعضای موسس، ۱۲ نفر هیئت امناء و ۱۰ نفر شورای هیئت می باشد.
”ب)
همانگونه که در مقدمه بند الف ذکر گردید، انگیزه اصلی و اساسی تشکیل و تاسیس هیئت، پاسخگویی به نیاز فطری مردم، خصوصا جوانان، آشنایی با فرهنگ ناب شیعه و دین مبین اسلام، آشنایی و تمسک به سیره معصومین اهل بیت عصمت و طهارت، و به طور خاص و ویژه اطاعت از فرامین مقام عظمای ولایت و ادای تکلیف به عنوان سربازانی هر چند کوچک و ناچیز در تبعیت از ایشان.
اهداف:
۱- جذب و هدایت جوانان مشتاق و تشنه ی معارف دینی
۲- ترویج و تبلیغ فرهنگ غنی شیعه و دین مبین اسلام و جلوگیری از رواج موارد انحرافی
۳- شناخت و معرفی سیره واقعی اهل بیت عصمت و طهارت خصوصا حضرت سیدالشهداعلیه السلام
۴- زدودن غبار عادت های خرافی و جلوگیری از شیوه های انحرافی در عزاداری ها
۵- ایجاد و بارور نمودن شور حسینی و تبدیل آن به شعور دینی و فهم و درک صحیح از معارف و فرهنگ ناب شیعی
۶- تعظیم شعائر دینی و مذهبی با اجرای مراسم در مناسبت های خاص شامل اعیاد و شهادت ها
ج) برنامه ها و مراسمات هیئت
از ابتدای تشکیل هیئت، مراسم هفتگی شب های جمعه با زیارت عاشورا شروع گردیده و در حال حاضر برنامه های هیئت به شرح زیر می باشد:
۱- برگزاری نماز جماعت مغرب و عشا در حسینیه هیئت
۲- برگزاری جلسات هفتگی شب جمعه شامل: سخنرانی، دعای کمیل، زیارت عاشورا، مداحی و مرثیه خوانی
۳- برگزاری جلسه تفسیر قرآن سه شنبه شب ها
۴- برگزاری جلسه آموزش قرآن عصر جمعه ها
۵- مراسم سخنرانی و مداحی ۱۲ شب اول محرم
۶- مراسم سخنرانی و مداحی پنج شب آخر ایام فاطمیه
۷- برگزاری مراسم در سه شب از لیالی قدر
۸- برگزاری مراسم در تمام مناسبت های دینی اعم از ولادت ها و شهادت ها بر اساس تقویم اعلامی
۹- حضور فعال در ایام اله خاص نظیر: ۲۲ بهمن، روز قدس، ۹ دی، انتخابات و … با ارسال پیامک از طریق سامانه، همگام با سایر اقشار مردم
د) مخاطبان هیئت
اکثریت قریب به اتفاق مخاطبان (حدودا %۹۰) را جوانان تشکیل می دهند، که عموما از قشر دانش آموز و دانشجو می باشند، در ابتدای فعالیت هیئت، اکثریت مخاطبان از جوانان منطقه گلدشت تشکیل می شد، اما در حال حاضر از تمام نقاط شهر در مراسمات هیئت شرکت می نمایند و نوجوانان و جوانان مشتاق از دورترین نقطه شهر برای شرکت در مراسم حضور بهم می رسانند.
ه) جغرافیای فعالیت
جغرافیای فعالیت هیئت حد فاصل میدان امام حسین (ع) تا گلدشت شرقی و غربی می باشد، به طور تقریبی یک دهم شهر خرم آباد را در بر می گیرد. در ایام خاص و مناسبت ها نیز همگام با سایر هبئت ها و اقشار مسلمان خرم آباد، دامنه گستره ی این فعالیت بیشتر می شود.
به تعبیر دیگر گستره ی فعالیت هیئت از جهت کارهای فرهنگی شامل، امور نرم افزاری، چاپ بروشور، تهیه و توزیع سی دی، انتشار فصل نامه و … تمام شهر خرم آباد و حتی سایر شهرهای استان می باشد.
و) طرح توسعه و برنامه های آینده و چشم انداز آن
توسعه و اجرای هر برنامه، مستلزم فراهم آوردن مقدمات با توجه به مقررات، توانمندی ها و محدودیت ها می باشد، و اجرای برنامه ها در غیاب بودجه و امکانات مناسب، یا امکان پذیر نبوده و یا در اجرا با مشکلاتی مواجه خواهد شد، برنامه های آینده هیئت در ابعاد مختلفی قابل توسعه می باشد:
– عمرانی: با عنایت به اقبال و استقبال بسیار چشمگیر از مراسمات هیئت، خصوصا در ایام عاشورا و ماه مبارک رمضان، مکان فعلی هیئت به هیچ عنوان پاسخگو نمی باشد و در شرایط جوی نامناسب، مشکلات دو چندان خواهد شد، لذا اقداماتی جهت تهیه زمین و احداث مکان فرهنگی مذهبی صورت پذیرفته، لکن علیرغم همکاری مسولین مسکن و شهرسازی استان، این موضوع محقق نگردیده و زمینی در اختیار قرار نگرفته است. در صرت واگذاری زمین، برنامه احداث حسینیه و مجتمع فرهنگی در دستور کار قرار دارد.
– نرم افزاری: توسعه دامنه فعالیت های فرهنگی از جهت کیفی و کمی شامل: فعال تر نمودن وب سایت هیئت و همکاری بیشتر در حوزه ی سایبری، دعوت از روحانیون و سخنرانان برجسته کشور، توسعه کمی و کیفی محصولات سمعی و بصری، فعالیت در زمینه های رسانه ای، فعالیت های ورزشی جانبی، اجرای اردوهای مذهبی – سیاحتی برای نوجوانان و جوانان.
طرح توسعه فعالیت های هیئت در واحد خواهران:
– در آمدزایی: در صورت احداث مکان مناسب، ایجاد واحدهای شغلی از قبیل فروشگاه، محصولات فرهنگی– فروشگاه لوازم مذهبی – واحدهای خدمات کامپیوتری و رسانه ای و … با هدف تامین اعتبار و پشتوانه سازی فعالیت های اساسی هیئت.